Pui si ciuperci in sos de sampanie roz

de Cristi Roman in Pui, 21 Dec 2010 | 3936 vizualizari

 

O sticla de sampanie roz in care se mai afla cam 60% din continut te poate face sa te gandesti sa o folosesti in scopuri culinare, daca de baut in sine nu mai are aceleasi calitati dupa 2-3 zile, desi ai pus bine un dop care sa tina presiunea. Zis si facut. Aveam pofta intr-o seara de o mancare asa, ca de seara de iarna, consistenta si gustoasa. Si am decis sa fac pui si ciuperci in sos de sampanie roz, cu o garnitura clasica de piureu de cartofi batut cu ceapa verde si unt.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 250 grame
  • ciuperci
  • sampanie roz
  • ceapa rosie
  • ulei de masline
  • smantana lichida
  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • ceapa verde
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si ciuperci in sos de sampanie roz:

Am taiat pieptul de pui cubulete mai mari, ciupercile care erau ceva mai mari in doua – restul intregi (chiar imi place sa le simt in furculita, nu sa le alerg prin farfurie, mai ales ca stim bine cu totii ce mici devin ciupercile prin tratarea termica), ceapa rosie tocata marunt. Am aruncat putin ulei de masline in tigaia de sosuri, am impins cu forta ceapa peste uleiul incins, apoi, dupa un minut, a venit si randul puiului si ciupercilor.

Dupa scurt timp am turnat si cei 300 ml de vin spumant roz, pentru ca ingredientele cerusera intre timp sa faca o baie mica. Am dat focul mediu, am amestecat din cand in cand si am lasat cam 15-18 minute pana cand s-au patruns ciupercile si carnea de pui si cantitatea de sampanie s-a mai redus, evaporandu-se si alcoolul. (Separat, cartofii pentru piureu incepusera sa se balaceasca in apa clocotita)

Iar pe final, cand totul a fost aproape gata, am dat gust prin sare si piper, apoi am turnat 50 ml de smantana lichida, pentru a da consistenta sosului. Piureul l-am batut cu doua fire de ceapa verde tocate rondele mici si cam asta a fost. Gustos, consistent, dar nu exagerat de greu. Da, e nevoie de ceva foame inainte de a te aseza sa consumi acest preparat, insa merita. Regretul enorm a fost ca n-am avut in casa patrunjel, ci doar ramasitele uni fir ratacit printr-un ghiveci, cu care am decorat minimal forma finala. Pofta buna!

Sa aveti parte de liniste si sanatate alaturi de dragii vostri!

 

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

22.12.2010, 08:50

Brindusa 1

22.12.2010, 11:57

buna ideea!

PapaBun 1

22.12.2010, 13:17

Multumesc mult, fetelor! Sarbatori Fericite si gustoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D