Pui si ciuperci in sos de sampanie roz

de Cristi Roman in Pui, 21 Dec 2010 | 6251 vizualizari

 

O sticla de sampanie roz in care se mai afla cam 60% din continut te poate face sa te gandesti sa o folosesti in scopuri culinare, daca de baut in sine nu mai are aceleasi calitati dupa 2-3 zile, desi ai pus bine un dop care sa tina presiunea. Zis si facut. Aveam pofta intr-o seara de o mancare asa, ca de seara de iarna, consistenta si gustoasa. Si am decis sa fac pui si ciuperci in sos de sampanie roz, cu o garnitura clasica de piureu de cartofi batut cu ceapa verde si unt.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 250 grame
  • ciuperci
  • sampanie roz
  • ceapa rosie
  • ulei de masline
  • smantana lichida
  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • ceapa verde
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si ciuperci in sos de sampanie roz:

Am taiat pieptul de pui cubulete mai mari, ciupercile care erau ceva mai mari in doua – restul intregi (chiar imi place sa le simt in furculita, nu sa le alerg prin farfurie, mai ales ca stim bine cu totii ce mici devin ciupercile prin tratarea termica), ceapa rosie tocata marunt. Am aruncat putin ulei de masline in tigaia de sosuri, am impins cu forta ceapa peste uleiul incins, apoi, dupa un minut, a venit si randul puiului si ciupercilor.

Dupa scurt timp am turnat si cei 300 ml de vin spumant roz, pentru ca ingredientele cerusera intre timp sa faca o baie mica. Am dat focul mediu, am amestecat din cand in cand si am lasat cam 15-18 minute pana cand s-au patruns ciupercile si carnea de pui si cantitatea de sampanie s-a mai redus, evaporandu-se si alcoolul. (Separat, cartofii pentru piureu incepusera sa se balaceasca in apa clocotita)

Iar pe final, cand totul a fost aproape gata, am dat gust prin sare si piper, apoi am turnat 50 ml de smantana lichida, pentru a da consistenta sosului. Piureul l-am batut cu doua fire de ceapa verde tocate rondele mici si cam asta a fost. Gustos, consistent, dar nu exagerat de greu. Da, e nevoie de ceva foame inainte de a te aseza sa consumi acest preparat, insa merita. Regretul enorm a fost ca n-am avut in casa patrunjel, ci doar ramasitele uni fir ratacit printr-un ghiveci, cu care am decorat minimal forma finala. Pofta buna!

Sa aveti parte de liniste si sanatate alaturi de dragii vostri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si ciuperci in sos de sampanie roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui in sos de smantana la cuptor