Pui Sultanica

de Sidy in Pui, 2 Mar 2013 | 1845 vizualizari

 

"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu religiozitate...
Nu foamea este motto-ul , ci pofta , cu valente pantagruelic-enciclopediste " ...spune Dan-Silviu Boerescu in cartea sa Mancaruri de altadata ,carte din care am selectionat si eu aceasta delicioasa mancare cu pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui de casa
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml coniac
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Sultanica:

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.

Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniacul si lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.

Dupa ce puiul este gata , adaugam  150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.

Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa  si le turnam peste puiul cu smantana.

Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.

Pofta mare sa aveti !

 

RETETA IN IMAGINI

Pui Sultanica-0
Pui Sultanica-1
Pui Sultanica-2
Pui Sultanica-3
Pui Sultanica-4
Pui Sultanica-5

COMENTARII (16)

diaconta 1

02.03.2013, 22:16

super

mihaelar63 1

04.03.2013, 17:17

Bun

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 20:48

Arata foarte bine... super reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41