Pui Tandorri

de Sidy in Pui, 30 Ian 2011 | 1942 vizualizari

 

Reteta preluata de la Radu Popovici-Asia cafe( Gustos.ro)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe curatate de pielita
  • 250 ml iaurt
  • ghimbir pisat
  • usturoi pisat
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 picaturi colorant rosu alimentar
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandorri:

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm.
Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma.
Pulpele se ung cu aceasta compozitie, indesand bine in taieturi.Punem pulpele intr-un castron si rasturnam peste ele iaurtul ramas.Acoperim si lasam la rece in frigider pentru macar 3 ore.
In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit „tandoor”. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se frige pe gratarul incins. Dar eu am procedat astfel:
Intr-o tava am pus hartie de copt am uns-o cu putin unt si am asezat 700 g cartofi curatati si taiati felii, presarati cu sare si piper.In mijlocul lor am asezat pulpele de pui si marinata ramasa, peste...Cateva feliute se rosii si frunze de patrunjel verde au...colorat aspectul tavii.
Am dat tava la cuptorul dinainte incins si am lasat pina cand carnea a fost bine patrunsa si cartofii copti.
Se serveste cu salata verde sau cu ardei copti.
Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

La timp nu am socotit timpul de asteptare...

RETETA IN IMAGINI

Pui Tandorri-0
Pui Tandorri-1
Pui Tandorri-2
Pui Tandorri-3
Pui Tandorri-4
Pui Tandorri-5
Pui Tandorri-6
Pui Tandorri-7
Pui Tandorri-8
Pui Tandorri-9

COMENTARII (10)

mirela0911

mirela0911 1

30.01.2011, 17:26

super arata

mamaieelena

mamaieelena 1

30.01.2011, 21:43

buna buna

adry88

adry88 1

10.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!