Pui thailandez cu legume la cuptor

de papabundetot in Pui, 16 Iun 2013 | 2811 vizualizari

 

Pentru ca venit primavara desi…inca nu suntem convinsi de asta am simtit nevoia ca in acest weekend sa mancam ceva legume,ceva proaspat si bun,si cum aveam si muuulta nuca de cocos (de la experienta de weekendul trecut in care am facut laptele de cocos),am zis ca a venit randul sa fac ceva si cu nuca obtinuta din acel proces asa ca am facut un pui thailandez (numele lui vine de la crusta de cocos de pe pui).

Inarmata cu bani si rabdare multa am plecat sambata de dimineata la piata in cautare de legume bune,proaspete pentru a putea crea ceva deosebit la masa de pranz pentru familia mea.

 

INGREDIENTE

  • Am luat
  • 2 dovlecei,
  • 1 vanata,
  • ciuperci pleurotus,
  • morcovi (aveam acasa)
  • ceva verdeturi pentru salata (ridichi,rosii,castraveti,salata verde,leurda).
  • Pentru mancarea in sine am avut nevoie de
  • 7-8 pulpe de pui (pot fi si mai putine dar noi suntem 4 si atunci…e nevoie de mai mult)
  • legumele mentionate mai sus.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui thailandez cu legume la cuptor:

Pentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore.

Legumele (dovlecei,vanata,morcovi,ciuperci) le-am taiat bucati mai mici ,cubulete si morcovul rondele,le-am pus intr-o tava cu putin unt la cuptor,si cam dupa 15-20 minute le-am intors si le-am si asezonat putin cu sos de soia si le-am mai lasat 15 minute in cuptor. Pulpele de pui marinate deja le-am dat prin ou si apoi prin  amestec de pesmet,cocos si sare si le-am pus pe foc la prajit,le-am lasat doar cateva minute cat sa prinda o cursta frumoasa aurie si apoi le-am pus la cuptor peste legume care intre timp s-au si facut mai mult de jumatate. Am lasat totul inca 20-25 minute la cuptor si la final mancarea a fost ceva deosebit cu aroma de primavara.

Am insotit aceasta mancare cu o salata din verdeturile cumparate din piata. Merita incercata reteta pt ca e deosebita.

Pofta mare!

 

COMENTARII (3)

Anett 1

16.06.2013, 13:42

super!

papabundetot 1

16.06.2013, 15:06

Multu Anett

Rocsi 1

16.06.2013, 20:33

Gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D