Pui Tikka - Masala

de gamilici in Pui, 18 Feb 2010 | 4768 vizualizari

 

Buuuuuuuuuuuuuun!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept pui
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 betisor scortisoara
  • 2 cepe
  • 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita sofran indian praf
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita garam masala
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 50 ml apa , sare
  • 150 ml iaurt sau lapte de cocos (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka - Masala:

Pregateala :


Pieptul de pui se taie cubulete,la fel si rosiile, ceapa se taie marunt.


Intr-un bol se amesteca : ghimbirul ras, usturoiul zbrobit, chimionul, coriandrul, sofranul, piperul cayenne, paprika si garam masala.


Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga betisorul de scortisoara pentru 1 minut. Apoi se scoate si se pune ceapa la distuit. Peste ceapa se adauga condimentele mai sus amestecate.


Se pune pieptul de pui , rosiile, pasta de rosii si 50 ml apa,se sareaza dupa gust.


Cand puiul este aproape gata se adauga optional iaurtul sau laptele de cocos.


Se tine pe foc inca 5 minute.

 

TIPS-URI

1

Cu iaurt iasa super cremos :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui Tikka - Masala 18004
retete culinare - Pui Tikka - Masala 18005
retete culinare - Pui Tikka - Masala 18006
retete culinare - Pui Tikka - Masala 18007
retete culinare - Pui Tikka - Masala 18008
retete culinare - Pui Tikka - Masala 18009
retete culinare - Pui Tikka - Masala 18010

COMENTARII (4)

PapaBun 1

18.02.2010, 17:47

Stii ca tikka masala NU se gateste in India, si, in general, e privita cu ura de catre indieni ?

gamilici 1

22.02.2010, 16:05

stiu ca e populara prin UK ; probabil prin India nu,din moment ce e um pic elitista,de aici si ura...cu toate astea e buna

bejenariualina 1

04.11.2010, 19:57

poate sunt eu mai lenesa dar prefer sa folosesc mixuri de condimente indiene si asiatice in reneral gata preparate. pana acum le-am cumparat de pe http://www.asianhomegourmet-online.ro/ preferatul meu este Indian Butter Chicken!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!