Pui "Tikka Masala"

de Dea_Dea in Pui, 14 Oct 2013 | 8623 vizualizari

 

Mm o mancare aromata !

 

INGREDIENTE

  • MARINATA
  • o lingura de ulei
  • o lingurita boabe de mustar
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite garam masala
  • 1/2 ligurita de ghimbir ras(macinat)
  • 1/2 lingurita chimin macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • o lingurita boia
  • un praf de chilly
  • 2 ardei kapia.
  • MAI AVEM NEVOIE DE
  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri iaurt
  • o lingura ulei
  • o ceapa
  • 400 ml bulion
  • 3-4 linguri smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui "Tikka Masala":

Marinata:

Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.

Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.

Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata si iaurtul si se da la frigider 2-3 ore.

Dupa ce a stat la marinat carnea se pune in tigaie la rumenit.

Intre timp pregatim si sosul.

Se pune o lingura de ulei in tigaie la incins si se pune ceapa tocata, se lasa la foc mic 5 min, apoi se adauga jumatatea cealalta de marinata si bulionul. Se lasa la fiert 10-15 min, apoi se adauga carnea rumenita. Se adauga smantana si se mai lasa 5-10 min.

P.S. se serveste cu orez.

TIPS-URI

1

In loc de pulpe se poate folosi piept de pui .

2

In loc de bulion se pot folosi rosii decojite si macinate sau pasta de rosii si apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui "Tikka Masala"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Dea_Dea 1

15.10.2013, 09:14

Leoaico am am si la mansarda ceva

Lavinia 1

15.10.2013, 09:17

Foarte bun

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:32

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala