Pui umplut

de Retete cu Margareta Cismasiu in Pui, 22 Mai 2015 | 5071 vizualizari

 

Puiul umplut este delicios indiferent cum este preparat sau cu ce este umplut.Amestecul de baza al umpluturii poate sa difere in functie de preferinte:cartofi,paine,orez,cuscus sau carne.Noua cel mai mult ne place umplutura din paine la care adauga restul ingredientelor.Este foarte gustos si savuros,de aceea e foarte apreciat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1kg-1.5kg,
  • o jumatate de franzela,
  • 3 oua,
  • maruntaiele de la pui:ficatul,inima,pipota,
  • 1 ceapa,
  • 500gr ciuperci,
  • patrunjel verde,
  • marar verde,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut:

Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa. Dupa ce s-au racit se adauga peste paine. Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se adauga in compozitie.

2oua se fierb tare si dupa ce s-au racit, se curata, se toaca marunt si se adauga la compozitie. La urma se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.Se adauga oul crud si se codimenteaza cu sare si piper.Se framanta bine amestecul si se umple puiul.

In partile laterale,sub copane, se desprinde pielea de carne si se umple si acolo. La fel si in partea superioara,unde incepe pieptul. Puiul astfel "aranjat" se codimenteaza cu sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei si se pune intr-o tava in care s-a pus o ceasca de apa sau supa. Se da totul la cuptor.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.

Cand puiul e frumos rumenit, iar sosul din tava a scazut, inseamna ca e gata. Se scoate din cuptor,se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

Se poate servi ca atare,cu un mujdei de usturoi sau o salata.Ca garnitura,se pot servi legume.Acestea se pot pregati separat sau se pun langa pui,in tava,inainte de a-l da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu rulada de pui