Pui umplut cu ciuperci pe capac

de ionix in Pui, 23 Mar 2010 | 1961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • Sare
  • 1 varf de lingurita cu praf de chilli
  • ½ lingurita busuioc
  • Un varf de lingurita cu oregano
  • 5 catei usturoi
  • O ceapa
  • 5-6 ciuperci mari

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ciuperci pe capac:

 

Puiul se spala bine bine si se curate de eventuale cotoare.

Toate condimentele se amesteca intr-un bol iar apoi ungem puiul cu ele.

Din loc in loc taiem piutul si bagam feliute de usturoi in el.

Ciupercile se spala bine si se taie felii.

Ceapa o curatam, spalam si o curatam julien.

Amestecam ceapa cu ciupercile si cu 2-3 catei de usturoi taiati feliute.

Ciupercile le introducem in pui.

Puiul se aseaza pe un capac mai adanc sau intr-o craticioara, sufficient de mare cat sa stea pe oala cu apa.

Dam la cuptorul incins la foc mic timp de o ora.

Din cand in cand ungem puiul cu grasimea pe care-o lasa si-l intoarcem. Punem grasimea respectiva si peste ciuperci.

Dupa ce a trecut o ora dam la foc mediu si lasam pana cand se rumeneste bine.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui umplut cu ciuperci pe capac 23418
retete culinare - Pui umplut cu ciuperci pe capac 23419
retete culinare - Pui umplut cu ciuperci pe capac 23420
retete culinare - Pui umplut cu ciuperci pe capac 23561
retete culinare - Pui umplut cu ciuperci pe capac 23562

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.03.2010, 21:57

madi_marin 1

26.03.2010, 12:53

eu am facut pui la capac doar pe bucatele, nu am incercat niciodata intreg si cu atat mai putin umplut.....dar cu siguranta o sa fac si eu dupa reteta ta cat de curand.....

ionix 1

26.03.2010, 20:44

eu fac pe capac mai multe... imi place pt ca se fac in suc propriu fara a adauga ulei sau apa... sa incerci si reteta asta... poate o sa-ti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D