Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

de Merisor in Pui, 4 Iul 2013 | 10840 vizualizari

 

Puiul a fost cum a fost, dar umplutura, un deliciu!
Sa-mi traiasca socrii si sa mai mearga vara la tara unde cresc puii mari!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara
  • 200 gr ficat de pui
  • 200 gr kaizer afumat
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez:

Mai intai pregatim umplutura.

Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete.

Taiem kaizerul felii si il prajim in uleiul incins, apoi adaugam legumele tocate marunt si lasam pana acestea se vor inmuia, mestecand continuu sa nu se lipeasca.

Adaugam ficatul, potrivim de sare si condimente, apoi amestecam orezul si mai lasam putin pe foc dupa care dam la rece.

Pregatim intre timp puiul pe care il intepam din loc in loc cu o furculita si il condimentam cu piper si boia dulce, presaram sare si lasam asa sa se odihneasca pana se racesc ingredientele pentru umplutura.

Nu am mai uns puiul cu ulei deoarece a avut destula grasime pe sub piele.

Tocam patrunjelul marunt si il amestecam cu ingredientele pentru umplutura cand acestea se racesc, apoi umplem cu ele puiul si ii coasem pielea pentru a nu se imprastia.

Punem putina apa intr-un vas de termorezistent, asezam puiul, acoperim cu capac(eu am pus staniol ca era puiul mai inalt) si il dam la cuptor la 200 grade pentru circa 90 minute. Spre final il lasam neacoperit pentru a se coace frumos, sa prinda crusta.

Noi am servit cu ketchup picant.

TIPS-URI

1

Daca puiul nu are grasime, acesta se va unge cu ulei apoi se va condimenta.

2

Frunzele de dafin este bine sa fie lasate doar putin in timpul prajirii umpluturii, apoi se vor scoate pentru a nu lasa un gust amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

05.07.2013, 00:43

hmmmm

Merisor 1

05.07.2013, 07:09

Va multumesc, dragii mei bucatarasi!

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor