Pui umplut la cuptor

de ExploraCuisine in Pui, 25 Feb 2011 | 16520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui pentru cuptor (1-1,5 kg)
  • 5-6 cartofi medii
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g ciuperci champignon
  • 3 morcovi
  • 3 rosii mici
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 150 g unt
  • condimente (sare, piper, arome)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut la cuptor:

Mai intai spalam puiul foarte bine pe dinauntru si pe dinafara (mentionez ca puiul meu era deja pregatit pt cuptor, adica nu avea maruntaie inauntru sau alte chestii, ceea ce mi-a usurat viata :)) ). Tapetam cu hartie interiorul si exteriorul pentru a absorbi toata apa, il condimentam cu sare si piper peste tot si il punem deoparte pana pregatim legumele.

Spalam legumele si curatim de coaja morcovii, cartofii, ceapa, usturoiul si ciupercile. Taiem cartofii sferturi, iar morcovii si ceapa bucati mai mari. Taiem ciupercile in bucati mai mari si le introducem impreuna cu usturoiul si lamaia in cavitatea puiului. Coasem apoi puiul, il legam si il ungem cu o pensula peste tot cu unt si il punem deoparte.

Ungem o tava incapatoare cu unt si asezam legumele curatate (cartofii, morcovii, rosiile, ceapa), le condimentam cu sare, piper si oregano, iar in mijlocul lor asezam puiul.

Asezam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade si dam la cuptor timp de 1, 5 ore. Eu nu am pus folie deasupra si a iesit destul de suculent. Cand carnea este moale, iar puiul e prajit deasupra il scoatem din cuptor (puiul e facut atunci cand intepati cu o furculita carnea si lichidul e transparent nu rosiatic). Nu scoatem puiul imediat din tava ci il acoperim cu o folie si il lasam asa inca 15 minute (astfel isi va pastra suculenta).  Punem puiul pe un platou, taiem ata cu care l-am cusut si scoatem ciupercile. Si o poza nu foarte reusita cu puiul in farfurie...Bon appetit!

TIPS-URI

1

Puteti face o pasta din unt cu condimente si usturoi si sa ungeti puiul, ii va da o aroma mai puternica

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la punga maggi cu legume fierte pe abur