Pui umplut la cuptor

de diaconta in Pui, 27 Mar 2013 | 20582 vizualizari

 

Un fel de preambul in asteptarea sarbatorii pascale.

 

INGREDIENTE

  • Un pui pentru umplut dezosat (1.500 kg)
  • 800 g ficat de pui
  • 11 oua
  • 4 felii paine uscata
  • 2 legaturi (10 fire) ceapa verde
  • O legatura patrunjel verde
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Usturoi granulat
  • Rozmarin proaspat
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut la cuptor:

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla.

Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior.

Am fiert  cinci din cele unsprezece oua.

Am fiert si ficatul.

Am taiat cubulete ficatul si ouale fierte.

Ceapa si patrunjelul le-am taiat marunt,apoi le-am prajit cu putin ulei.

Am înmuiat pâinea cu putina apa calduta,am sfarâmat-o si am pus-o peste verdeata.La fel si ouale si ficatul de pui.

Am batut cele sase oua ramase si le-am pus peste amestecul de ficat,oua si verdeata.

Am lasat pe foc pâna compozitia a început sa se închege.

Am pus apoi umplutura în interiorul puiului si am cusut pielea pentru ca umplutura sa nu iasa.

Am pus ulei si putina apa într-o tava,am pus puiul si crengute de rozmarin.

Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor.

Am lasat jumatate de ora cu folia,apoi am scos folia si am mai lasat înca o ora pâna s-a rumenit.In total l-am lasat la cuptor o ora si jumatate.

L-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Se serveste rece ca atare sau alaturi de o garnitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 17:02

claudiaO 1

17.12.2013, 17:02

tare buna combinatia de ficatei in pui am probat si eu

diaconta 1

17.12.2013, 23:15

Claudia0,asa este multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez