Pui Vanatoresc (Cacciatore)

de Gherca Daniela in Pui, 23 Aug 2016 | 5873 vizualizari

 

O reteta deosebita cu un sos minunat, aromat si plin de savoare. Nu este deloc complicata si ce sa mai zici ca este si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe de pui superioare (1 kg)
  • 2 cepe mici sau 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi (mai mici)
  • 1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben)
  • 1 pahar de 250ml cu vin roze
  • 1 cutie de rosii in bulion de 400g
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • herbes de provence
  • 50ml ulei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Vanatoresc (Cacciatore):

          Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.
          Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca foarte putin.
Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:
        Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.
          Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.
Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!
Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!
Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Vanatoresc (Cacciatore)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

25.08.2016, 21:06

Este un preparat delicios si gustos!

Catalina L 1

27.08.2016, 16:42

excelent, bravo

mihaelar63 1

03.09.2016, 00:36

As gusta chiar acum

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
pulpe de pui marinate la cupor