Puiul generalului Tso

de -Miti- in Pui, 16 Mai 2011 | 1655 vizualizari

 

La noi in oras inca nu a ajuns take out-ul chinezesc,nu avem nici restaurant inca,deci ne descurcam cum putem si facem totul acasa. Au aparut vreo cativa chinezi,probabil si ei procedeaza la fel:))
Iata un fel de mancare foarte popular la take-outurile din State. Nu i se cunosc originile,cert e ca generalul Tso nici macar nu a gustat-o vreodata,iar descendantii lui nici macar nu au auzit de asa ceva. E mai scump decat alte mancaruri,desi nu foloseste ingrediente scumpe.
Traducerea nu e corecta, Pui a la generalul Tso ar fi fost varianta mai buna,dar oare cati o sa fie curiosi sa vada despre ce pui si despre ce general e vorba!:))
General Tso's chicken suna mai bine...si daca numai sa-i facem lui Socaciu in ciuda!

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cup supa de pui
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra (am folosit Kotanyi)
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu iute uscat si taiat in bucati(optional)
  • 500 gr de piept de pui
  • 1-2 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puiul generalului Tso:

Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul.

Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.

Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.

Se adauga pieptul de pui si se caleste 5 minute,pana devine maroniu. Acum se va adauga sosul. Trebuie amestecat bine inainte de a se adauga, amidonul se lasa la fund.

Se mai lasa pe foc cam 3 minute,pana se ingroasa sosul.

Se serveste cu orez alb simplu.

 

 

COMENTARII (38)

mihaelaM 1

17.05.2011, 09:29

ionela2682 1

17.05.2011, 11:12

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:22

Deosebita reteta
Precis si micutzului meu fiu ii va placea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: