Pulcino puiutul de gaina

de alba_zori in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 691 vizualizari

 

N-am vrut sa postez reteta pentru ca nu sunt asa de multumita de puiutul meu,in fine cred ca e acceptabil,important e ca m-am distrat realizandu-l pentru o fetita mica mica si cu care m-am imprietenit foarte repede,este fetita unui coleg al prietenului meu,deci sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 gr zahar praf
  • 0 lingura de miere
  • 2 linguri de limoncello
  • sirop de menta
  • sirop de visine
  • carbune vegetal
  • culoare alimentara alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulcino puiutul de gaina:

Cred ca este foarte simplu de facut,trebuie doar ceva timp la dispozitie.

Am inceput cu ciocolata plastica,am facut ciocolata bucatele si am pus-o pe baie de aburi cu o lingura de miere si 2 de limoncello.

Cand a devenit o crema am lasat cateva minute la racorit si am scos pe masa si am lucrat-o cu zahar pudra pana a devenit o minge ca de plastelina de culoare galbuie.

Am format cateva mingiute:una pentru corpusor tip para si am bagat un grisin.Am lasat la uscat.

Am format o mingiuta pentru capusor si am gaurit putin locul la ochi.

Am format doua mingiute mai mici pentru aripioare.Le-am lungit tip triunghi.

Am colorat o bucatica din ciocolata  plastica cu sirop de menta si a devenit verde,am adaugat ceva zahar praf ca sa nu se lipeasca de maini,am intins o bucatica si am facut forma cu un pahar,a devenit ca un biscuite rotund,locusorul unde sa stea piutul.Am asezat pe o farfurioara .

Am intins cateva betisoare din ciocolata galbena pentru fan si am asezat peste patutul verde.Am lasat la uscat.

Am asezat si corpusorul deasupra,am facut si gulerul din ciocolata verde tort rotund si am incretit bordurile,am asezat peste corpusor.

Apoi am asezat capusorul deasupra,am facut ochii cu creion alb alimentar.

Am pus cateva pastilute de carbune vegetal intr-o canita mica cu putina apa si am inmuiat bine.Am luat o biluta de ciocolata plastica si am colorat,am uscat cu zahar praf si facut doua mingiute pentru ochisori.I-am asezat cu grija si am facut pupilele cu creionul alb alimentar.

Toate partile le-am lipit cu putina apa si am tinut cu mana ca sa nu cada si sa se usuce bine.

Am facut si cioculetul mic formand doua mingiute care le-am strivit putin tip triunghi micut si le-am lipit cu putina apa.Am tinut strans ca sa nu cada pana s-a uscat.

Atat toata distractia pentru copii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199332
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199333
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199335
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199336
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199337
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199338
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199339
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199340
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199341
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199342
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199343
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199344
retete culinare - Pulcino puiutul de gaina 199345

COMENTARII (23)

alba_zori 1

23.01.2013, 13:10

ce draguta esti draga Ruxy!multumesc mult

angyb 1

24.01.2013, 08:52

Vai ce-mi place cum ti-a iesit

alba_zori 1

24.01.2013, 11:09

multumesc draguta!te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: