Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor

de Rocsi in Curcan, 9 Ian 2013 | 13597 vizualizari

 

Satui de friptura de porc simpla si alte cele de la sarbatori, am hotarat sa pregatim niste curcan la cuptor cu legume si putin sos, asta ca sa nu iese totul prea uscat...Un mare succes sincer, s-a mancat totul si cu o mare, mare pofta...Asadar puteti prepara si voi pentru ca e o mancare usoara si foarte gustoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan
  • 1 borcan mic de ciuperci intregi
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 rosie proaspata
  • 3-4 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor:

Pulpa de curcan o spalam, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem bucati potrivite de pe os. Ciupercile le spalam, iar rosiile in suc propriu le zdrobim cu o furculita. Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele, iar usturoiul il curatam si il taiem bucati mari. 

Ungem un vas yena (sau de ceramica) cu unt. Punem in el bucatile de curcan, ciupercile, morcovul si usturoiul.  Intr-un bol amestecam rosiile zdrobite, supa de pui ( daca nu aveti supa puteti folosi apa, dar eu aveam supa cum am fiert niste pui si era pacat sa o arunc), vinul,otetul balsamic, invartim cu o lingura si il turnam in vas. Condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, boiaua de ardei. Nu uitam nici de patrunjelul si cimbrul uscat. Acoperim vasul cu capacul lui (sau cu staniol daca nu aveti capac) si il bagam in cuptor, pe care il aprindem.

Cartofii ii curatam si ii taiem pe jumatate sau sferturi, in functie de cat de mari sunt.  Dupa circa 40-50 de minute, intoarcem bucatile de carne, iar printre ele punem cartofii presarati cu putina sare si piper. Spalam rosia, o taiem felii si le repartizam prin tot vasul. Acoperim vasul si il reintroducem in cuptor.  Cand carnea este bine patrunsa, la fel si legumele, scoatem vasul din cuptor.

A iesit o bunatate ce o mancai cu buzele asa bine facute erau toate, in putin sos de rosii si cu salata de sfecla...Va recomand!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Rocsi 1

10.01.2013, 15:58

Multumesc Eduard

Corinuta 1

10.01.2013, 18:47

Place!

Rocsi 1

10.01.2013, 19:58

Ma bucur draga mea Corina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin