Pulpa de curcan cu mere

de La Ancuta in Curcan, 6 Feb 2011 | 2095 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi. Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 mere
  • curry
  • cimbru
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cana apa

Pentru garnitura:

  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 borcan ciuperci
  • 2 linguri sos de soia
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu mere:

Spalam carnea apoi o condimentam cu sare, piper, curry si cimbru.

Merele le taiem feliute. Desprindem pielea si umplem pulpa cu felii de mere. Tragem pielea la loc si [unem carnea in tava in care am pus ulei.

Taiem morcovul rondele si il punem peste curcan. Adaugam feliile de mere ramase si ardeiul taiat cubulete (eu am folosit ardei din congelator).

Stropim cu putin ulei, adaugam o cana de apa si dam la cuptor.

Stropim din cand in cand cu sosul din tava. Scoatem din cuptor dupa ce s-a rumenit frumos.

Pentru garnitura:

Spalam bine orezul si il punem intr-un vas adanc in care am pus uleiul la incins. Prajim putin orezul, pana devine translucid.

Adaugam ciupercile si sosul de soia.

Adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Cand este aproape fiert adaugam cimbrul si stingem focul.

Acoperim si lasam sa stea 15 minute.

Servim cald alaturi de pulpa de curcan cu mere.

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de curcan cu mere-0
Pulpa de curcan cu mere-1
Pulpa de curcan cu mere-2
Pulpa de curcan cu mere-3
Pulpa de curcan cu mere-4
Pulpa de curcan cu mere-5
Pulpa de curcan cu mere-6
Pulpa de curcan cu mere-7

COMENTARII (21)

La Ancuta

La Ancuta 1

07.02.2011, 21:02

Mirela

Cris2711

Cris2711 1

07.02.2011, 21:03

bun

onuta

onuta 1

08.02.2011, 12:01

bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!