Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 14 Apr 2012 | 3820 vizualizari

 

Îmi place mult carnea de curcan, mi se pare că se aseamănă (dar nu răsare) cărnii de pui de casă. Pregătită la cuptor, acompaniată de orez şi salată de crudităţi, n-aş refuza-o niciodată...sau mă rog..., uneori aş spune NU.

Orezul, de data asta, are un condiment special, adus de peste mări şi ţări :)) în care am mai adăugat şi eşalotă uscată (asta pentru că-mi place combinaţia galben-violet :D ).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă de curcan dezosată;
  • 6 căţei de usturoi;
  • 1/2 lgţ rozmarin;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 2 lgţ ierburi aromate (amestec de pătrunjel, ciboulette, eşalotă, usturoi, piper, ardei iute - dacă nu aveţi, puteţi folosi câte puţin din fiecare, tocate fin);
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui;
  • 25 g unt;
  • 100 mL vin alb;
  • sare.

Orez

  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 3 căni apă;
  • 2 lgţ condiment Ras El Hanout (un amestec marocan ce conţine curcuma, cumin, coriandru, ghimbir, chili ..etc.)
  • 1 lgţ eşalotă uscată;
  • sare;
  • piper.

Salata de crudităţi

  • 3-4 morcovi;
  • 1 ţelină (cam de mărimea unui măr);
  • ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • 1/2 lgţ ierburi aromate (acelaşi de mai sus);
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi:

Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa).

Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa "la bază" de jur-împrejur după care de-a lungul osului, "dezlipind" apoi uşor carnea cu ajutorul cuţitului.

Se pun toate condimentele într-un bol şi se amestecă bine, eu mai nou folosesc un mojar cu pistil.

Se pune carnea în tavă, se unge cu ulei de floarea soarelui, se condimentează (sau se poate amesteca uleiul şi condimentele după care se unge carnea cu o pensulă), se împănează cu usturoi (spălat înainte, îl las în coajă) se pun deasupra bucaţele de unt şi se lasă 15-20 de minute, timp în care se încălzeşte cuptorul.

Se acoperă tava (dacă nu are capac, cu folie de aluminiu) şi se pune în cuptor pentru 45-50 de minute, la foc potrivit. După jumătatea timpului, când s-a rumenit, se adaugă vinul.

Orezul se spală, se căleşte puţin în ulei încins, se adaugă condimentul marocan (dacă nu-l aveţi treceţi spre China, adăugaţi curry şi eventual puţin ghimbir ras), apă fierbinte şi sare. Se fierbe timp de 8-10 minute, se adaugă eşalota uscată, piper se acoperă cu un prosop curat şi un capac (eu mai şi înfăşor cratiţa cu un prosop mai gros...etc.).

Salata de crudităţi: legumele se dau la răzătoare şi se condimentează cu cele trecute la ingrediente. Cum am mai spus, dacă nu aveţi condimentul pentru salată, puteţi pune puţin ceapă roşie, pătrunjel, ardei iute, usturoi - tocate foarte fin şi sare, piper.


Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-0
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-1
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-2
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-3
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-4
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-5
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi-6

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:16

Sarbatori fericite!

DinDragostePentruGatit 1

18.04.2012, 13:52

Frumoase cuvinte, Mutulica! Multumim!

babi5 1

23.05.2014, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04