Pulpă de curcan la cuptor

de adriana65 in Curcan, 17 Feb 2013 | 2122 vizualizari

 

Poate deja aţi hotărât ce puneţi pe masa de prânz din această zi. Pentru cei care nu s-au hotărât sau pentru duminica viitoare, vin cu o sugestie: pulpă de curcan la cuptor. La noi a fost foarte apreciată duminica trecută.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă mare de curcan
  • 300 g morcovi
  • 1 măr
  • 3 frunze de salvie
  • 1 crenguţă de rozmarin verde

Pentru marinată:

  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 1 linguriţă muştar boabe de Dijon
  • 100 ml vin
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan la cuptor:

Intr-o pungă  rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare.

Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se sigilează şi se dă la rece pentru 2 - 3 ore.

Pulpa de curcan marinată se pune într-o tavă alături de marinata în care a stat. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la o temperatură de 190 grade.

După o oră se scoate tava din cuptor şi se pun cartofi tăiaţi sferturi,  morcovi şi un măr tăiat felii. 

Se pune din nou folia şi se mai lasă la cuptor 30 minute.Se scoate folia de aluminiu, se ridică temperatura cuptorului la 220 grade şi se mai lasă tava în cuptor 

15 minute sau până când pulpa se rumeneşte frumos. 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpă de curcan la cuptor-0
Pulpă de curcan la cuptor-1
Pulpă de curcan la cuptor-2
Pulpă de curcan la cuptor-3
Pulpă de curcan la cuptor-4

COMENTARII (10)

Zamfira

Zamfira 1

17.02.2013, 19:15

adriana65

adriana65 1

17.02.2013, 23:16

Ina, noi am împărţit-o în trei şi ne-am săturat.

adriana65

adriana65 1

17.02.2013, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!