Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori

de Cocktail_of_Senses in Curcan, 12 Mar 2014 | 1323 vizualizari

 

Astazi am preparat curcan cu o garnitura in stil asiatic din ardei gras. Veti afla in cele ce urmeaza si cateva trucuri pentru a obtine friptura perfecta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de curcan
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • 4 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu-
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 linguri sos worcestershire
  • ulei de masline
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita curry
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori:

Incingeti cuptorul la 190 grade si ocupati-va de curcan. Condimentati carnea cu chimion, curry, sare de mare, piper, boabe de mustar si asezati-o intr-o tava termorezistenta. Tunati apoi in tava vinul, iar daca o doriti mai frageda si putina apa.

Acoperiti pulpa cu felii de bacon si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate, timp in care puteti deschide cuptorul pentru a scalda carnea in sosul format in tava cu ajutorul unei linguri.

Intre timp va puteti apuca de garnitura. Caliti ceapa taiata julien in putin ulei de masline, adaugati ardeii taiati fasii de grosimi aproximativ egale, iar cand acestea se inmoaie adaugati si usturoiul taiat felii subtiri. Asezonati garnitura cu miere, sos de soia, sos worchestershire, putina sare si piper si mai lasati cateva minute pe foc, amestecand constant.

Friptura a iesit foarte gustoasa si frageda si s-a potrivit de minune cu garnitura un pic dulce, dar in acelasi timp sarata. Nu va sfiiti sa folositi sosul lasat in tava in urma coacerii curcanului. Este de-a dreptul delicios!

Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.

Pofta buna!

 

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.03.2014, 10:57

Bun!

kukibella 1

13.03.2014, 11:52

danakarin 1

15.03.2014, 07:18

Delicioasa combinatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18