Pulpa de curcan rumena

de mihaelar63 in Curcan, 10 Feb 2010 | 8460 vizualizari

 

e sezonul in care putem gati linistite la cuptor fara grija ca se face prea cald in casa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan [ aprox 1.2 kg]
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 4 rosii cherry
  • busuioc
  • 5 cm radacina ghimbir 
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la  o lamaie
  • 300 gr ciuperci

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan rumena:

1.   din ulei sare , piper , ghimbir razuit , zeama de lamaie , busuioc [ eu am avut doar uscat ]se face o marinata cu care se maseaza bine pulpa [ bineinteles ca cea de curcan ], care in prealabil a fost bine curatata si spalata .

2.  pulpa de curcan se acopera cu o folie si se lasa la rece pana va fi preparata [ la mine a stat de seara pana dimineata ].

3. punem pulpa de curcan intr-o tava . o impanam cu usturoi ,. deasupra facem taieturi pe diagonala in care introducem felii de rosii , punem si o cana de apa .

4. dam carnea la cuptor cam 1 ora la foc mediu . din cand in cand , intoarcem pulpa .

5. verificam daca carnea este patrunsa , in acest moment punem ciupercile spalate  , patrunjel verde , apa daca mai este necesar  si mai lasati 15 min  pt rumenire .

 

TIPS-URI

1

in ultima etapa a coacerii stropiti cu zeama de lamaie ca friptura sa se rumeneasca frumos .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de curcan rumena 16913
retete culinare - Pulpa de curcan rumena 16914
retete culinare - Pulpa de curcan rumena 16915
retete culinare - Pulpa de curcan rumena 16917

COMENTARII (17)

Bunica 1

12.02.2010, 19:59

Multam fain ! A fost auzi! Ce inseamna ca a fost ? Ce , pentru noi nu a mai ramas o ciosvarta ? Hmmmm !

Sylvia 1

12.02.2010, 20:31

Excelent arata

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:37

mai am una in congelator , asa ca n-a fi bai , mai facem

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S