Pulpa de iepure de vanat in vin alb

de Sylvia in Iepure, 29 Ian 2015 | 1607 vizualizari

 

Carnea de iepure salbatic, de vanat, este cu totul alat poveste decat carnea de iepure de casa, culoarea este rosie intens, fibra este complet diferita, mai ferma, cu alta textura care necesita cu totul alt stil de tratare termica.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de iepure de vanat
  • 350 ml vin alb
  • 500 ml fond/supa de pui
  • 2-3 morcovi mai mari
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura sos concentrat de rosii
  • putina faina
  • putin ulei masline
  • o lingura de miere
  • o lingura medie de mustar
  • un fir mare de rozmarin
  • dafin
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de iepure de vanat in vin alb:

Carnea de iepure de vanat are cu totul alta structura, culoare, fermitate decat iepurele de crescatorie, este o carne care trebuie tratata termic mult timp la foc mediu, mijotata pe indelete ca sa scoata din ea adevarata aroma. 

Marinarea carnii de vanat este foarte importanta, sfatul meu este sa ii acordati un ragaz de 12 ore intr-o marinada facuta din vin alb, putin ulei de masline, sare, piper, dafin, rozmarin. 

Dupa ce am lasat carnea la marinat o noapte in frigider, se rumeneste putin intr-o tigaie cu putin ulei in care punem dafinul si rozmarinul ca sa le eliberam aroma. este o tehnica necesara la orice carne mijotata apoi indelung, asa obtinem o crusta crocanta si mai important mentinem carnea suculenta la interior. O data rumenita bine, se adauga legumele taiate mari ( ceapa si morcovii ) se rumensc putin si  se pudreaza cu putina faina, se deglaseaza cu vin alb ( demi-dulce) , apoi se adauga fondul/supa de pui , o lingura de concentrat de rosii,  o lingura medie de mustar, usturoiul, ierburile armate si se trece la cuptor.

Daca un iepure de casa se face in aproximativ 45 de minute pentru cel de vanat sunt necesare minim o ora si jumate pana la 2 ore. Eu l-am lasat 2 ore la 180 de grade, ultimele 15 minute faca capac , intr-un vas de lut, din cand in cand am udat carnea cu suscul din tava ca sa ii sporeasca aroma. La final am pensulat carnea cu putina miere pentru luciu si aroma si am udat-o bine cu sos . 

Merge excelent cu orice garnitura neutra gen paste, cartofi, orez, eu am servit friptura cu un piure de cartofi aromatizat cu mustar boabe ca se combine bine cu aromele intense din sos. Va doresc pofta buna si spor la treaba, este genul de reteta care nu necesita mult timp si merge de minune la o masa mai mare unde toata lumea de infrupta pe saturate :) . 

 

TIPS-URI

1

lasati carne ala marinat macar 12 ore

2

carnea se rumeneste impreuna de a fi pusa la cuptor

3

in ultimele minute se pensuleaza cu putina miere pentru luciu si gust , se potriveste de minune cu sosul plin de arome si morovii caramelizati

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364281
retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364282
retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364283
retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364284
retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364285
retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364286
retete culinare - Pulpa de iepure de vanat  in vin alb 364287

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

29.01.2015, 14:54

da....ceva special, de la speciala Silvia

mirela0911 1

29.01.2015, 18:44

Cat de bine arata si ce gustoasa trebuie sa fie!

Rocsi 1

29.01.2015, 20:26

Bravo fata talentata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D