Pulpa de miel cu sos picant

de Bucataras in Oaie, 20 Apr 2011 | 2305 vizualizari

 

Reteta este culeasa din cartea "Arta completa a gatitului" a lui Sylvie Girard si cred ca este numai buna de preparat de Pasti, mai ales pentru cei carora le plac sosurile picante

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel curatata de piele si grasime
  • mustar iute
  • boia
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cuisoare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri de malai
  • un pahar mare de vin rosu
  • sare si piper
  • o legatura plante aromatice: patrunjel, cimbru, frunze de dafin, telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu sos picant:

Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte.

Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in clocot, se inlaturaspuma, apoi se adauga morcovii taiati in patru, o ceapa (cu o cuisoara nfipta in ea) si legatura de plante aromatice. Se acopera cam jumatate din suprafata vasului si se fierbe la foc mic circa 2 ore. Supa se strecoara si se mai fierbe pina cind ramin 750 ml de lichid. Carnea se prajeste in untura.

Se incalzeste cuptorul la 180 C. Cind carnea dobindeste o culoare maronie se scoate din vas si se tine la clad. Se pune in vas cea de a doua ceapa, taiata felii. Se toarna supa deasupra si se pune pe foc pina cind incepe sa fiarba. Se pune carnea inapoi in vas si se tine la cuptor o ora si 45 de minute. Se strecoara lichidul si se ingroasa cu putina faina de malai inmuiata cu 1-2 linguri de apa. Se fierbe inabusit 2 minute, apoi se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc. Se condimenteaza dupa gust. Se pune putin sos pe un platou, se taie carnea felii si se aranjeaza pe platou. 

Se serveste cu cartofi fierti, iar sosul se pune separat in sosiera.

 

COMENTARII (13)

DIANA B

DIANA B 1

06.09.2011, 14:16

Acum e timpul ei si langa un mustisor ... mmmmmmmmmmm

Kori

Kori 1

17.10.2011, 00:26

ce bunatate, pacat ca se gaseste miel doar de paste.desi...saracii miei, nu sunt destul de persecutati de Paste? dar e carnea mea preferata si asta mi-a facut o pofta de

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!