Pulpa de miel la cuptor

de mena29 in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2015 | 876 vizualizari

 

Pantru astazi m-am gandit ca daca tot sunt Rusaliile, de ce sa nu fac o friptura de miel pentru pranz. De obicei,cand pregatesc friptura din carne de miel,las in bait carnea pentru cel putin 24 ore. De aceasta data nu a fost planificata din timp si atunci am procedat diferit fata de celelalte dati. Spre surprinderea mea a iesit foarte foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel
  • sare
  • piper
  • ierburi aromate
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 rosii
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 punga pentru friptura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor:

Mi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut timp sa las carnea in bait. De regula o las in bait pentru cel putin 24 ore pentru a-si mai pierde din gustul puternic de miel.

Am dezghetat pulpa de miel, am spalat-o si am zvantat-o bine cu servete de bucatarie. Am condimentat-o cu sare, piper, ierburi aromate, sos de soia si ulei de masline. Am masat bine carnea cu acestea toate. Am pus pulpa intr-o punga pentru friptura,am curatat ceapa,usturoiul,le-am spalat, cepele le-am taiat in patru si le-am pus peste carne in punga,am taiat usturoiul felii si l-am pus si pe el,am spalat rosiile, le-am taiat in patru si le-am dat drumu peste ceapa si usturoi. Am legat bine punga cu clipsul din dotare,am intepat-o in cateva locuri cu o scobitoare si am pus totul intr-o tava. Am dat tava la cuptorul preancalzit la 180 grade C si am lasat-o acolo pentru o ora si jumatate. A iesit o bunatate de friptura pe care am mancat-o cu garnitura de orez si salata iceberg.

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de miel la cuptor-0
Pulpa de miel la cuptor-1
Pulpa de miel la cuptor-2
Pulpa de miel la cuptor-3
Pulpa de miel la cuptor-4
Pulpa de miel la cuptor-5
Pulpa de miel la cuptor-6
Pulpa de miel la cuptor-7
Pulpa de miel la cuptor-8
Pulpa de miel la cuptor-9
Pulpa de miel la cuptor-10
Pulpa de miel la cuptor-11
Pulpa de miel la cuptor-12

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

13.06.2015, 16:24

Foarte bun mielutul . Si tu te-ai scos . eu nici intepaturi nu-i dadeamla punguta . Doar la sfarsit o indepartam pentru rumenire . O idee buna . Eu azi am in plan peste en papillotte

mena29 1

13.06.2015, 16:33

Crisule,si eu te

mena29 1

13.06.2015, 16:34

Mihaela,nu multe,doar cateva intepaturi. Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41