Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

de MotanLaOale in Oaie, 3 Mai 2016 | 3749 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alex, dar am folosit doar afumatura deoarece mie imi place la nebunie mielul si nu vreau sa-si schimbe aroma cu multe ierburi aromate. A iesit foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 200g piept de porc afumat
  • 50ml ulei
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu afumatura:

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.

Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti.

Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi.

Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.

Pieptul de porc afumat se taie fasii subtiri si se pune in taieturile facute in pulpa.

Se stropeste cu ulei pulpa si se mai presara cu piper si boia.

Se curata 2 legaturi de usturoi, se taie rondele si se pune in tava.

Pieptul de porc ramas se taie bucati potrivite si se pune in tava.

Se pune 300ml apa in tava si se presara sare, boia si piper si in apa.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 3 ore la foc potrivit.

Din cand in cand se scoate tava si se stropeste pulpa cu zeama din tava.

Inainte de a fi gata se scoate tava si se adauga si a treia legatura de usturoi taiat rondele.

Se stropeste bine cu zeama si se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se scoate pe un platou si se serveste cu usturoi nou si salata.

Eu cu zeama din tava am facut niste gnocchi, o nubunie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi menta, cimbru, rozmarin si vin in loc de apa. Eu nu am folosit sa simt doar gustul mielului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel din Bihor