Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de merisor in Oaie, 11 Apr 2016 | 710 vizualizari

 

Deseori, în trecut, marinam cărnurile în oțet de vin țărănesc, natural și sănătos.


Ieșeau tare, tare fragede și suculente.


Și pentru că socrii mei mi-au adus miel de la țară, i-am rugat să-mi aducă și oțet pentru a prepara carnea așa cum știam eu odată.


Dar asta nu e tot. Am avut și un mare ajutor mai ales pentru a scurta perioada de marinare, dar și pentru modul în care carnea este ajutată să-și deschidă porii și să pătrundă în interiorul ei, soluția de marinare.


Este vorba despre caserola pentru marinare de la Food Saver, care chiar face minuni.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel
  • Pentru marinată:
  • 125 ml oțet țăranesc de vin roșu
  • 25 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă minerală
  • 1 crenguță rozmarin
  • 2-3 frunze de busuioc
  • o razătură condimente Spicy&Hot
  • salvie uscată
  • cimbru
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare.

Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline.

Adăugăm câte un praf din condimentele uscate și oțetul de vin roșu, apoi turnăm acest amestec peste pulpa de miel crestată.

O întoarcem de pe o parte pe cealaltă ca să se infiltreze bine printre crestături soluția de marinare și eventual o masăm ușor cu degetele.

Completăm apoi cu apa minerală, adăugăm frunze de busuioc și crenguța de rozmarin și agităm bine caserola ca să se amestece lichidul în ea.

O închidem cu capacul si răsucim butonul către poziția de marinare.

Conectăm caserola la aparatul de vidare Food Saver prin intermediul furtunului și apăsăm butonul pentru vidare, al aparatului.

După finalizarea operațiunii, comutăm butonul caserolei pe poziția închis, deconectăm furtunul și dăm caserola la frigider pentru 30-45 minute.

După acest interval, așezăm pulpa de miel într-o formă de copt, turnăm puțin din lichidul de marinare în formă, atât cât să fie baza acoperită, acoperim forma cu hartie de copt și o dăm la cuptor pentru 30 de minute la 190-200 de grade.

După acest interval, înlăturăm hartia de copt, mai picurăm din lichidul de marinare peste pulpă și reducem temperatura la 180 de grade.

O mai lăsăm 30 de minute, având grijă să o mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Servim pulpa de miel cu o garnitură de orez clasică.

Să vă fie de folos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438007
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438008
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438009
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438010
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438011
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438012
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438013
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438014
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438015
retete culinare - Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438016

COMENTARII (31)

CulinaryRainbow 1

13.04.2016, 00:11

Merișor, ce-ai făcut aici? Mor de poftă!

merisor 1

13.04.2016, 18:18

mihaelar63 1

23.04.2016, 00:37

Interesanta asocierea de condimente . tentant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S