Pulpa de porc coapta in foi de varza murata

de mihaelar63 in Porc, 27 Ian 2015 | 1325 vizualizari

 

Acum vreo... 20 de ani am preparat aceasta reteta doar ca atunci aveam pulpa de oaie . Eram mai tinerei si mai fara posibilitati deosebite . Cumnatul care atunci locuia la tara zice : ,, Hai sa va dau o pulpa de oaie , pana la primavara puteti sa o fierbeti de cate 5 ori in cate o tocana !!! ":)))) . Atunci am ras bine cu gandul la Charlie Chaplin cand isi fierbea bocancul de foame . Pulpa coapata in foi de varza a iesit atat de frageda incat am reusit sa ne pacalim baietelul ca ii servim carne de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 1 capac pulpa porc -1.5 kg
  • 200 gr bacon- slanina afumata
  • 2 linguri untura porc
  • 6 catei usturoi
  • 6-10 frunze varza murata
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta rosie de ardei iute
  • sare
  • verdeata si masline pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc coapta in foi de varza murata:

Pulpa de porc se spala si se zvanta .

Usturoiul se curata si se taie jumatati.

Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .

Slaninuta se feliaza .

Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .

Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se aseaza feliile de slanina afumata .

Bucata de pulpa se inveleste bine in foi de varza murata [ si pe dedesupt] .Se pune intr-o tava , se aduga putina apa si se da la cuptorul incins 60 minute . Din cand in cand mai puneti apa daca e nevoie [ sa nu se arda tava ] .

In acest timp frunzele de varza se vor coce , aproape se vor arde . Scoteti frunzele de varza si lasati bucata de carne sa se rumeneasca inca 30 minute .

Timpul de coacere difera in functie de preferinte , marimea bucatii de carne si eficienta cuptorului .

 Feliati bucata de carne si o serviti alaturi de salata sau garnitura preferata .

 

TIPS-URI

1

Aceasta reteta poate fi preparata cu carne de vita , porc , oaie/ miel sau chiar si vanat .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364030
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364031
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364032
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364033
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364034
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364035
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364036
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364037
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364038
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364039
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364040
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364041
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364042
retete culinare - Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata 364043

COMENTARII (30)

Rocsi 1

28.01.2015, 19:47

Super faina reteta asta!

mihaelar63 1

28.01.2015, 22:49

Ina nu eu am schimbat poza > Am crezut ca admin . a facuta asta si am, lasat-o asa

mirela0911 1

29.01.2015, 21:19

Wow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55