Pulpa de porc cu sos de legume

de gaby_duceag in Porc, 26 Mar 2011 | 6949 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • pulpa de porc
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • dafin
  • cimbru

Pentru sos

  • doua cepe
  • un morcov maaaare (sau doi mici)
  • o bucata de telina
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • doua linguri pasta tomate
  • marar
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu sos de legume:

Mod de preparare.
Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie.
Am spalat pulpa de porc si am taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa.
Nu trebuie sa fie nici subtire pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam de  10-15 cm ..
Am condimentat cu sare si piper si am pus-o-ntr-un vas cu fund dublu si am turnat apa pana la jumatatea ei.
Am pus capacul si am dat la foc miiiiic mic.
Am lasat-o acolo sa fiarba cred ca cel putin 2 ore si jumatate (focul foarte mic! ) invartind-o la fiecare 30 min.
In ultima ora am adaugat in apa catei de usturoi intregi, necuratati, doar putin vatamati :))) , cimbru si frunze de dafin.

In timp ce a fiert carnea m-am ocupat de sos :
-am spalat bine , bine ceapa , morcovul si telina si le-am taiat in bucati mari (necuratate! ) pe care le-am calit in ulei, bine , bine.Am adaugat pasta de tomate si am mai calit putin.
Am adaugat 2 cani si jumatate de apa , am dat focul la mic si am pus capac.
Am lasat sa fiarba pana ce legumele erau moi. Am scos toate bucatile din sos cu exceptia morcovului si am bagat blenderul si am pasat.
Sosul a devenit suficient de gros,; daca va iese prea subtire adaugati o lingura de faina diluata cu putina apa rece.
Am mai dat cateva clocote , timp in care am condimentat cu sare, piper si usturoi, am adaugat putin marar si patrunjel verde si..gata.

Am servit carnita cu sos alaturi de garnitura de orez (merge si piure) si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de porc cu sos aromat la ceaun