Pulpa de porc in bacon

de Miha in Porc, 13 Feb 2012 | 2399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc (850 g)
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • busuioc, cimbru, oregano
  • chilli iute
  • sare si piper
  • 150 g bacon feliat
  • 1 pahar de vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in bacon:

Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa.

Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile.

Intr-un castronel amestecam busuiocul cu cimbru, chilli iute si oregano, cate jumatate de lingurita din fiecare. Acest amestec de ierburi il presaram uniform peste carne.

Pulpa astfel condimentata o invelim in felii subtiri de bacon, apoi o legam bine bine cu sfoara alimentara. Punem intr-un vas termorezistent, punem cativa cartofi pe langa si o capatana de usturoi necuratata si taiata in jumatate, pentru un plus de savoare. Turnam vinul, presaram cu putin chilli iute si cimbru, acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu.

Dupa vreo 30-40 de minute scoatem folia si lasam pana se rumeneste frumos deasupra.

 Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza. Se serveste alaturi de cartofii din tava si un sos in functie de preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de porc in bacon 146421
retete culinare - Pulpa de porc in bacon 146422
retete culinare - Pulpa de porc in bacon 146423
retete culinare - Pulpa de porc in bacon 146425

COMENTARII (33)

mena29 1

17.02.2012, 20:47

Arataaaa

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:39

mmm..ce bine arata

babi5 1

12.12.2014, 20:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L