pulpa de porc in foi de varza acra

de mihaelar63 in Porc, 24 Ian 2010 | 4348 vizualizari

 

o pulpita de porc impanata cu carnaciori infofolita [doar e frig] in foi de varza acra, data apoi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 300 gr carnat afumat [ sau cabanos ]
  • ardei rosu si galben ,
  • cozi de ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei
  • 6 foi mari de varza acra 
  • 2 linguri de miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pulpa de porc in foi de varza acra:

  1. pulpa de porc se spala .
  2. cu ajutorul cutitului se fac intepaturi adinci in care se introduce carnatul, ardeiul rosu usturoiul si coditele de ceapa din loc in loc .
  3. se condimenteaza pulpa cu sare , piper , rozmarin si se prajeste in tigaia cu putin ulei pana prinde crusta pe toate partile .
  4. pulpa se inveleste in foi de varza acra si se pune intr-o tava cu putina apa .
  5. se da o ora la cuptor , din cand in cand se stropeste cu sosul format .
  6.  se indeparteaza foile de varza si se unge pulpa cu putina miere .
  7. se mai lasa 10 min pana se rumeneste frumos .
  8. serviti cu garnitura dorita .[ noi am avut cartofi taranesti ]
 

TIPS-URI

1

aceasta reteta merge foarte bine la pulpa de berbecut , in acest caz pentru impanat folositi si slaninuta sau bacon , berbecutul fiind mai sec .

2

pentru impanare puteti folosi si alte legume , de exemplu morcovul arata bine .

3

prin prajirea in tigaie pana se face crusta se pastreaza carnea suculenta in interior si crocanta la exterior .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - pulpa de porc in foi de varza acra 14697
retete culinare - pulpa de porc in foi de varza acra 14698
retete culinare - pulpa de porc in foi de varza acra 14699
retete culinare - pulpa de porc in foi de varza acra 14700
retete culinare - pulpa de porc in foi de varza acra 14701
retete culinare - pulpa de porc in foi de varza acra 14702

COMENTARII (12)

ramo_cata 1

09.02.2010, 23:52

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:27

f bn arata, nici eu nu prea manac porc, insa sotul meu numai porc ar mancaasa k dau repede de aici sa nu vada k apoi o sa ma bata la cap sa-i fac

gargantua 1

01.12.2010, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S