Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate

de Sim0na in Porc, 17 Feb 2013 | 14879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 lingurita mustar
  • rozmarin pulbere
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin spumant
  • felii de slanina afumata
  • 50 g unt

Garnitura:

  • legume mexicane congelate
  • mazare congelata
  • fasole verde congelata
  • rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate:

Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta.
Pentru ca pulpa de porc sa isi patreze o forma egala, am legat cu o sfoara carnea, punand si bucati de slanina afumata. Carnea am pus-o in folie alimentara, alaturi de cateii de usturoi curatati, intr-un vas de yena. Am strans folia, acoperind foarte bine carnea, si am dat-o la cuptor pentru o ora.
Dupa aceasta perioada, am scos folia, am pus untul taiat bucati si vinul spumant. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30-40 minute, intorcand din cand in cand bucata de carne.

Cand a fost gata, am scos-o pe un platou si am tinut-o la cald, iar dupa cateva minute am feliat-o. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, in care am calit pentru cateva secunde, cativa catei de usturoi. Am adaugat legumele congelate (cam o mana din fiecare) si rosiile cherry taiate in jumatate. Am completat cu sosul lasat de friptura (strecurat inainte) si un strop de apa. Am lasat cateva minute, pana ce legumele s-au gatit. Am servit feliile de friptura, alaturi de legumele sotate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

13.01.2014, 08:33

PapaVio 1

25.02.2014, 11:00

Popa spune sa-ti "infranezi pohtele"...da' eu cu reteta asta nu pot,asa ca ma duc sa caut un purcel cu pulpa !
Cred ca e "trasnet"!

Sim0na 1

26.02.2014, 10:08

PapaVio, popa cred ca se refera la alte pofte Iti recomand reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc cu usturoi si mamaliguta