Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 19 Dec 2013 | 28694 vizualizari

 

O fripturica delicioasa, cu siguranta o sa va lingeti degetelele :D, pentru ca la cat este de bun acest sos, nu veti mai folosi furculita si veti apela direct la degete :)

Va recomand aceasta friptura pentru masa de Craciun, nu o sa regretati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 4 linguri mustar dulce
  • 4 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 pahare apa
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar:

Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).

Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.

Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la marinat, de preferat la frigider sau intr-un loc racoros.

Se aseaza carnea intr-o tava, peste care se toarna sosul ramas, apa cat sa acopere carnea ( ~ 2 pahare, daca nu este de ajuns mai puneti ).

Se da la cuptorul preincalzit cca. 1 ora.

Se verifica din cand in cand, si se stropeste cu jiul din tava ( jiu = sosul ) .

Daca este nevoie se intoarce pe cealalta  parte.

Cand carnea este aproape gata stropim cu vin.

Mai lasam 5- 10 minute si scoatem tava din cuptor.

Se serveste alaturi de orice doriti.

Pofta buna!!!!

 

COMENTARII (33)

marcela1979

marcela1979 1

22.12.2013, 10:44

laura_n

laura_n 1

22.12.2013, 12:36

arata bestial

MOKUSKA

MOKUSKA 1

19.02.2014, 16:36

-una din preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!