Pulpa de porc la tava

de MIUTA in Porc, 1 Mar 2011 | 20710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc cca 1,5kg
  • sare,piper,vegeta,condiment pt.porc,boia
  • usturoi 5-6 catei
  • ulei de masline
  • o lingura mustar
  • PIURE DE CARTOFI
  • 1 kg cartofi
  • 250 ml lapte
  • 100g unt
  • 2 linguri smantana 
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava:

Am pregatit pulpa cu o zi inainte. Am condimentat pulpa cu sare, piper, boia, vegeata si am uns-o cu ulei de masline. Am pus pulpa de porc la marinat in frigider pana a doua zi. A doua zi am pus pulpa de porc intr-o tava in care am pus unt topit amestecat cu ulei. Am pus deasupra carnii un sos facut din usturoi pisat, mustar, condiment pentru porc si ulei de masline. Aceste ingrediente se amesteca intr-un vas si se toarna desupra carnii. Se mai pune in tava cca 100 ml apa. Se da la cuptor la o temperatura moderata. Se stropeste din cand in cand cu sosul format. Se tine la cuptor aproape 2 ore. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. Friptura se intoarce cam dupa 40 minute de stat la cuptor. Dupa alte 40 minute se intoarce iar. Se lasa apoi sa se rumeneasca frumos.

In timp ce friptura se afla in cuptor ne ocupam de garnitura. Eu am ales sa fac piure. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in cate 4 bucati. I-am pus la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti foarte bine se opreste focul si se scurge apa de pe cartofi. Se pune untul peste ei si se mixeaza bine. Se adauga lapte fierbinte si se mixeaza. La sfarsit se adauga smantana si se mai mixeaza 2 minute sa devina piureul spumos. Friptura se serveste langa piure alaturi de muraturi. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

02.03.2011, 17:03

vai Miuta mor de pofta

diaconta 1

02.03.2011, 20:03

Ioiiiiiiiiiiiiiii ce bine arata Miuta

mena29 1

02.03.2011, 21:31

Woooow,ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor