Pulpa de porc si carnati in sos de bere

de Toamna07 in Porc, 16 Dec 2014 | 1954 vizualizari

 

Cum sa nu gustam macar o bucatica,cand aroma imbatatoare ne trezeste simturile ?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1 kg pulpa de porc feliata
  • 2 carnati crud uscati
  • 5 catei de usturoi
  • 500 ml bere neagra sau bere blonda nefiltrata
  • 50 ml ulei de masline
  • sare,piper,cimbru,
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc si carnati in sos de bere:

Cu o seara inainte ,sau cu cel putin 3 ore inainte,asezam fripturile in tava si le ungem cu ulei de masline,le condimentam cu sare,piper,fulgi de chilli si cimbru.

Le masam usor,turnam 250 ml de bere,apoi le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi .

Zdrobim cateii de usturoi si-i indesam printre carne. Punem si restul de bere,acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor incins pentru 40 de minute. Dupa acest timp o scoatem din cuptor,inlaturam folia si vom intoarce carnea rumenita pe cealalta parte.

Carnatii se vor felia si se vor imprastia prin tava. Mai dam la cuptor pana in momentul in care carnea se patrunde usor cu furculita. Alcoolul din bere se va evapora si va ramane un sos dulceag si foarte gustos.

Carnea se va topi in gura,este extrem de frageda si cu gust usor afumat de la carnati.

Este o friptura ideala pentru Craciun.Se prepara usor si o puteti servi cu salata preferata.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc si carnati in sos de bere-0
Pulpa de porc si carnati in sos de bere-1
Pulpa de porc si carnati in sos de bere-2
Pulpa de porc si carnati in sos de bere-3

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

16.12.2014, 22:02

Vin la tine la masa ca vad ca ai bunatati!

mirela0911

mirela0911 1

17.12.2014, 09:22

Ce rumene si frumoase sunt!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

17.12.2014, 17:13

vin la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!