Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin

de Brindusa in Vita, 21 Iun 2010 | 4627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vita
  • 600 g ceapa, tocata nu foarte fin
  • 500 g morcovi, taiati cubulete
  • 750 ml vin rosu demisec
  • coaja de la o portocala, partea galbena, taiata fasii
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin:

 Taie pulpa de vita in 4 bucati. Cu un servet absorbant sterge carnea de umezeala. Presara cu sare si piper pe toate partile.

. Taie legumele, cojeste portocala cu aparatul cu care cureti coaja de la morcovi. Ai grija sa nu pui si partea alba din portocala, care e cam amaruie.

 Incalzeste cuptorul la 185 C (mediu ).

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul la foc mediu. Pune carnea si lasa pana ce se aureste pe o parte, dupa care intoarce-o pe cealalta part. Focul trebuie sa fie mediu, pentru a nu arde carnea. Nici prea mic nu e bine sa fie focul, pentru ca atunci carnea nu mai capata culoarea aurie la suprafata.

Cand e gata, pune carnea in tava pe care o s-o bagi la foc, da focul mai mic si adaugain tigaie toate legumele.

 Caleste-le cam 10 minute, pana se inmoaie. Pune vinul, coaja de portocala, rozmarinul, sare si piper si da un clocot. Pune toata compozitia in tava, peste carne.

 Acopera tava cu folie de aluminiu, ca un capac. Pune-o in cuptor pentru 2 ore.

 Mai uita-te din cand in cand, sa nu scada lichidul prea mult. Dar daca ai acoperit bine tava cu folia de aluminiu, n-o sa ai problema asta.

Dupa 2 ore scoate tava din cuptor, ridica usor folia si incearca carnea. Daca e moale moale, ai terminat. Daca nu, mai lasa tava in cuptor 1 ora.

 Cel mai bine e sa mananci mancarea asta a doua  zi, pentru ca va fi foarte aromata. O poti manca cu paine de casa, cum am facut eu, sau cu o mamaliguta moale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin 38280
retete culinare - Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin 38281
retete culinare - Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin 38282

COMENTARII (26)

Brindusa 1

22.06.2010, 23:58

jolygina

nadina73 1

24.06.2010, 18:50

foarte bine arata 5 furcu si o portie mai mica la pachet

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:10

ce fain aratA

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L