Pulpa de vitel fezandata in bere

de Panacris in Vita, 29 Aug 2012 | 2135 vizualizari

 

Intotdeauna carne de vita ptr mine a fost o provocare! De data asta a reusit datorita prietenei mele dragi KUKTA:)

 

INGREDIENTE

  • pulpa de vitel cca. 800g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei de masline 100 ml,
  • ardei gras 1 bucata,
  • rosie 2 bucati,
  • usturoi 3-4 catei,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru, oregano, rozmarin
  • bere Tuborg 500 ml.,
  • foaie de dafin 1 bucata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vitel fezandata in bere:

Pulpa se taie felii, se pregateste un sos din ulei, sare, bere, piper, mirodenii si usturoi. Se trece fiecare felie prin acest sos, se aseaza intr-un vas si se lasa la odihna le rece cca. 30 de minute.

Intre timp se curata ceapa, ardeii si rosiile, se taie felii, se inabuse cu putin ulei si apa, apoi se mixeaza. In oala minune, Kukta, se aseaza felii de carne, peste care se rastoarna mixul de legume si sosul de marinada, apoi se lasa la fiert cca. 35 de minute dupa de incepe sa fluiere oala.

Se serveste ca atare cu paine proaspata, piure de cartofi sau orez simplu, alaturi de salata de sezon sau muraturi!

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de vitel fezandata in bere-0
Pulpa de vitel fezandata in bere-1
Pulpa de vitel fezandata in bere-2
Pulpa de vitel fezandata in bere-3
Pulpa de vitel fezandata in bere-4
Pulpa de vitel fezandata in bere-5

COMENTARII (14)

Panacris 1

30.08.2012, 10:08

Da Laura, nu am mai avut timp si rabdare sa fac si un piure alaturi, dar a mers bine si cu paine si legume ca la Arnota

Lau 1

30.08.2012, 13:48

tare buna

BuniMaria 1

30.08.2012, 17:54

imi place mult reteta si modul de prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20