Pulpa marinata la cuptor

de Valclaudia in Porc, 26 Dec 2013 | 2071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa proaspata de porc
  • carnati de porc proaspeti
  • 4 foi de dafin
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 300 ml vin rosu de casa
  • boabe de mustar (2 linguri)
  • boabe de piper
  • sare si piper dupa gust
  • sos de soia (6-7 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa marinata la cuptor:

Spalam carnea si o taiem felii potrivite. Ungem feliile cu ulei.

Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele.

Intr-un castron de plastic preparam marinata: amestecam sosul de soia cu boabele de mustar si de piper.
Adaugam sare si piper dupa gust, foile de dafin, usturoiul taiat rondele iar la final un pahar mare de vin rosu de casa (300 ml).

Adaugam carnea in castron, amestecam bine si dam castronul (acoperit!) la rece pana a doua zi.

Asezam a doua zi feliile marinate intr-o tava, turnam marinata (sosul in care am tinut peste noapte carnea) deasupra, mai adaugam daca consideram necesar putin ulei, asezam bucati de carnati proaspeti peste carnea din tava, acoperim cu staniol si dam tava la cuptor pentru 90 minute la temperatura medie.

La jumatatea timpului de preparare indepartam staniolul pentru a lasa carnea sa se rumeneasca.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286698
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286699
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286700
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286701
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286702
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286703
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286704
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286705
retete culinare - Pulpa marinata la cuptor 286706

COMENTARII (18)

MIUTA 1

26.12.2013, 16:18

Rocsi 1

26.12.2013, 16:28

Foarte buna

diaconta 1

26.12.2013, 22:49

Bunaciune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!