Pulpe aromate in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Pui, 14 Apr 2011 | 1568 vizualizari

 

Va prezint o reteta care imbina culoare si arome ce confera un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe (taiate in jumatate)
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • rosii intregi din cutia Cirio Pelati
  • 3 morcovi taiati rondele
  • 10-15 ciuperci de marime potrivita
  • 2 portocale (una pentru suc)
  • ardei gras rosu sau/si verde
  • 10 bucati de ceapa
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 cutie de bere bruna
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • condimente: sare, chili, 2-3 foi de dafin, tarhon, oregano si rozmarin (din plin! :) )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe aromate in sos de rosii:

Spalam bine pulpele de pui si le condimentam, din plin, cu sare, chili, foi de dafin, tarhon, oregano si rozmarin. 

Intr-o tava in care am adaugat o cana cu apa si uleiul asezam pulpele condimentate impreuna cu ciupercile intregi, morcovii taiati rondele, ceapa  si  usturoiul julien, ardeiul si o portocala taiata in felii subtiri. Dam tava la cuptor (atentie ca acesta sa fie incins!) pentru aproximativ doua ore.

Cand pulpele sunt bine patrunse adaugam berea neagra si sucul de la o portocala, iar inainte de a le scoate din cuptor, cu 10-15 minute, rosiile intregi.

Le servim calde cu patrunjel verde, presarat.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru o aroma intensa putem adauga sucul de portocala in momentul scoaterii din cuptor.

RETETA IN IMAGINI

Pulpe aromate in sos de rosii-0
Pulpe aromate in sos de rosii-1
Pulpe aromate in sos de rosii-2
Pulpe aromate in sos de rosii-3
Pulpe aromate in sos de rosii-4
Pulpe aromate in sos de rosii-5
Pulpe aromate in sos de rosii-6
Pulpe aromate in sos de rosii-7
Pulpe aromate in sos de rosii-8
Pulpe aromate in sos de rosii-9
Pulpe aromate in sos de rosii-10
Pulpe aromate in sos de rosii-11
Pulpe aromate in sos de rosii-12
Pulpe aromate in sos de rosii-13
Pulpe aromate in sos de rosii-14
Pulpe aromate in sos de rosii-15

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

16.04.2011, 13:24

Mulumesc Vladimir! esti dragut ca de obicei!

elena1988 1

21.04.2011, 10:14

Dya Daniela Andrei 1

21.04.2011, 11:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41