Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 12 Noi 2011 | 7245 vizualizari

 

De cateva zile vreau sa fac o mancarica de mazare, insa azi cand am intrat in bucatarie, nu prea aveam chef de bucatarit, asa ca am trantit cativa cartofi, o punga de mazare si cateva pulpe in tava si le-am bagat la cuptor, ce a iesit?!o nebunie, dar haideti sa va spun si voua cum am procedat, ca e munca grea :d :)))

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 punga mazare congelata - 500 g
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • tocana de legume sau bulion
  • ulei de masline
  • 4 pulpe
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor:

 Spalam pulpele si legumele. Punem 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tava, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, tocana de legume mai multicica ( o sa pun intr-o zi si reteta pentru tocana, pentru ca este o nebunie totala, eu as manca-o pe paine :D), cartofii taiati cubulete, mazarea si morcovii taiati rondele, condimentam, apoi amestecam usor, dupa care adaugam apa cat sa le acopere...aaa si nu uitam sa punem pulpele deasupra, pe care le-am condimentat cu sare si piper. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute la foc mediu. Verificam din cand in cand si intoarcem carnea la jumatetea intervalului de timp. La sfarsit asezonam cu patrunjel.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor-0
Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor-1
Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor-2
Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor-3

COMENTARII (17)

Miha 1

14.11.2011, 09:36

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:00

arata superrrrr

mihaelar63 1

24.11.2011, 22:58

Bine mai arata ai putea sa o mananci din priviri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41