Pulpe de pui cu bambus si ardei

de Sylvia in Pui, 6 Oct 2010 | 6422 vizualizari

 

Imi era dor de o mancare chinezeasca asa ca pornind de la cutia de bambus gasita in camara am facut repede acest fel de mancare. Ce imi place la bucataria chinezeasca dincolo de arome si amestecul de culori este ca totul se face repede, in 15-20 de minute este gata si un platou mai complicat si asta e mare lucru zic eu.

 

INGREDIENTE

  •   Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 pulpe inferioare de pui,
  • 400 grame de bambus,
  • un ardei rosu,
  • cateva fire de ceapa verde, 
  • in plus am mai pus
  • o lingura de ulei de arahide,
  • sare,
  • amestec de piper si ierburi  proaspat macinat, 
  • o lingura de sos de soia,
  • praf de ghimbir ,
  • o lingurita de sos de stridii la final si putin ardei iute maruntit. ( daca  lista de condimente vi se pare prea lunga absolut necesare sunt uleiul, sosul de soia si ghimbirul, restul puteti adapta)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu bambus si ardei:

  Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia .

  Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa daca mai este cazul. Dupa acest interval de timp adaugam ardeiul rosu taiat patratele si rondelele de ceapa verde ( mai putin  o parte din cozi care la adaugam chiar la final ).

    Mai lasam sa fiarba in jur de 5 minute sa ramana ardeiul al dente si mai condimentam daca este cazul cu putin ghimbir si sare si adaugam la sfarsit ardeiul iute maruntit( uscat am pus eu ) . Adaugam sosul de stridii care are si calitatea de a da consistenta sosului, daca nu avem sau nu este suficient de legat sosul adaugam un varf de cutit de amidon alimentar. Se serveste cald cu garnitura de orez sau paste, eu am decorat cu cateva rondele de ceapa verde si seminte de susan negru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu bambus si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bubulina44 1

24.10.2010, 13:42

Arata foarte bine mancarea, cred ca a fost si foarte gustoasa

Am si eu o intrebare: unde ai gasit bambus? Eu m-am uitat prin toate hypermarket-urile (Cluj-Napoca) insa nu am gasit decat amestec cu alte legume congelate.

bubulina44 1

24.10.2010, 13:44

Scuze, acum am vazut ca traiesti in Franta

Sylvia 1

25.10.2010, 20:11

Bubulina in Cluj am inteles ca la Selgros este eu am luat o data de la Metro. Sper sa gasesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de cartofi cu pulpe de pui