Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus

de Bunica in Pui, 12 Mar 2013 | 4078 vizualizari

 

Am tot vazut postate diferite fripturi cu bere si trebuia sa prepar .

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe superioare
  • o lingura ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 150 ml.bere
  • 1 libgutita Baza Mirodenia
  • praf de usturoi
  • verdeturi italiene
  • 150 g.cus-cus
  • 50 g. unt
  • un vf, lingurita sare
  • 2 fire de patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus:

Pulpele de pui fara os se spala,depieliteaza si se sterg cu prosop absorbant.

Le-am asezonat cu baza Mirodenia ,ierburi italiene,praf de usturoi si le-am lasat putin sa se intreparunda aromele. 

Intr-un vas de ceramica am pus cei 3 catei de usturoi taiati in doua,pulpele pe care le-am stropit cu ulei de masline si berea.

 Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 170grade pentru 30 min.

Dupa 30 min.se scoate folia si se mai lasa 10-15 minute pentru a se rumeni pulpele

Garnitura de cus-cus am pregatit-o astfel: 

-am pus la fiert 0,500ml. apa cu putina sare

-cand apa a dat in clocot am pus untul,iar dupa ce s-a topit untul am pus cus-cusul

-am stins focul si am lasat 10-15 min.acoperit cu un capac.

Cand s-a racit l-am amestecat bine pentru a nu ramane lipit si l-am mai pus cam 10 minute la fiert.

La servire am presarat patrunjel tocat marunt.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-0
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-1
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-2
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-3
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-4
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-5
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-6
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-7
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus-8

COMENTARII (31)

ianculubita 1

13.03.2013, 09:05

Daaa,stiu gustul;sunt delicioase!!

mamaieelena 1

13.03.2013, 09:43

bun,bun

JamilaCuisine 1

16.03.2013, 14:04

Super bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20