Pulpe de pui cu ciuperci si legume la cuptor

de Rocsi in Pui, 8 Sep 2012 | 5753 vizualizari

 

O combinatie foarte buna si consistenta dupa parerea mea.Imi pare rau ca nu am reusit sa fac niste poze mai frumoase, astazi fiind innourat mai greu cu lumina naturala!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 400 gr ciuperci taiate la borcan( sau proaspete)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ciuperci si legume la cuptor:

Pulpele de pui le parlim putin pe flacara de puful ce il mai au.
Le spalam bine sub jetul de apa calda.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam in 3-4 ape.
Ardeiul kapia il spalam, il curatam de cotor si seminte si il taiem in 6 bucati.
Morcovul il radem de coaja, il spalam si il taiem bucati mari.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem pe jumatate.
Usturoiul il curatam, iar rosia o decojim si o taiem in doua.
Toate legumele le maruntim cu robotul sau cu masina de tocat daca nu detineti un robot.
Ungem un vas yena cu ulei.
Pulpele le condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
Le asezam in vas si le presaram cu busuioc.
Asezam ciupercile peste pui, apoi legumele maruntite.
Turnam vinul peste, putina apa si presaram un praf de sare deasupra.
Acoperim vasul cu capacul si il bagam in cuptor.
Dam drumul la foc si lasam sa se pregatesca pulpele la foc potrivit.
Cand este patrunsa carnita, zeama a scazut bine si au prins putina crusta deasupra, scoatem vasul din cuptor.
Lasam sa se racoreasca si sevim.
Sunt o bunatate, va garantez!

 

COMENTARII (37)

Rocsi 1

09.09.2012, 18:19

Laura

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:05

Rocsi 1

09.09.2012, 23:40

Antici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21