Pulpe de pui cu garnitura

de Sorinutza in Pui, 5 Oct 2012 | 4880 vizualizari

 

Nu stiam ce sa-i mai fac iubitului de mancare. Si am dat un pic de culoare unui preparat pe care cu siguranta il stiti, si anume, pulpe de pui cu cartofi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru la cuptor avem asa :
  • 8-10 pulpe
  • 4 cartofi mari
  • vegeta
  • piper macinat cu usturoi
  • ulei
  • Pentru sosul - garnitura:
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa verde mai bogata
  • 1 morcov mare
  • 2 catei usturoi
  • marar (se poate si uscat)
  • cimbru (se poate si usat)
  • 1 ardei iute
  • 1 rosioara coapta
  • 100 gr bulion
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu garnitura:

Pregatim inainte de toate pulpele. Le ungem cu ulei, adaugam peste ele vegeta/delikat, piperul cu usturoiul macinat si le lasam 15-20min.

Aprindem cuptorul si il lasam cu flacara mare.

Curatam cartofii si ii feliem , dupa care ii taiem paie groase.

Ii asezam intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu ulei / untura, peste care, apoi, punem pulpele si bagam la cuptor timp de 50min.

Intre timp facem compozitia pentru sosul - garnitura astfel : radem morcovul , tocam marunt tot ce avem, presaram sare, piper, adaugam mararul si cimbrul (dupa gust) . Le amestecam si le punem intr-o tigaie (eu am folosit tigaie de tuci) cu putin ulei.

Le amestecam continuu timp de 5min dupa care adaugam bulionul/suc de rosii (ce preferati sau aveti la-ndemana) si putina apa.

Sosul nu dureaza mai mult de 8-10min pe foc. Cand este gata il scoateti intr-o farfurie si-l lasati sa se raceasca.

Cand pulpele si cartofii sunt gata, le asociati cu sosul-garnitura. Si a iesit ... ca-n poze :)

TIPS-URI

1

Puteti folosi si garnitura de legume in loc de cartofi si fara sos :D sau doar sosul impreuna cu pulpele :)

2

La un moment dat o sa descoperiti ca ati lasat mancare pentru sos :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu garnitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sorinutza 1

07.10.2012, 16:40

Ar trebui sa imi fac curaj si sa incep sa gatesc mai des Si sa impart cu voi .
Va multumesc !

Bunica 1

27.04.2013, 08:08

la multi ani!

Sorinutza 1

26.05.2013, 10:35

Multumesc, Bunica!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu legume si coriandru