Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)

de alinutza1983 in Pui, 17 Mar 2011 | 3349 vizualizari

 

Cand am timp si sunt in pana de idei despre ce as mai putea gati, unul din blogurile ce le rasfoiesc cu placere este cel al d-lui Radu Popovici...De aici am ales sa prepar reteteta de pulpe cu miere si ienibahar ( absolut divina ! )

 

INGREDIENTE

  • 4pulpe superioare de pui
  • 30g miere
  • 1 lamaie, sucul
  • 2 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1 lingura de sos de soia
  • 3 linguri de seminte de susan
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de ienibahar, macinat
  • 1/2 cana cu faina
  • 1-linguri de unt
  • 1-linguri de ulei
  • 2-3 linguri de vin alb
  • 2-3 linguri de fond de pui-(nu am avut )
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat, pentru ornat
  • rosii, taiate rondele, pentru servit
  • OPTIONAL:
  • ceapa verde,
  • morcov taiat rondele ( pentru marinada- nu se precizeaza in reteta de baza, dar am improvizat si eu putin : ) )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici):

1. Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa (taietura trebuie sa ajunga pana la os). Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit.

2. Separat se combina intr-un castron mierea cu sos de soia, suc de lamaie si usturoi, se sareaza si se pipereaza pulpele de pui, apoi se adauga in castron. Se amesteca bine si se lasa la marinat 45-60 de minute, in frigider. In acest timp se amesteca ocazional.

3.Intre timp se amesteca intr-un castron faina cu sare, piper, ienibahar, cimbru si seminte de susan, iar acest amestec va fi folosit pentru a se da prin el pulpele dupa marinare;

4. Dupa cca 50 min se scurg pulpele de pui de marinada si se trec prin mixtura de faina, pana se acopera uniform.Nota : eu am avut ceva treaba si am lasat la marinat ceva mai mult timp -cam 3 ore ( deci cred ca a fost un plus)...

5.Se incinge untul intr-o tigaie mare, iar in momentul in care incepe sa sfaraie, se adauga pulpele de pui. Se rumenesc uniform la foc mediu iute, apoi se micsoreaza flacara si se gatesc circa 10 minute, pana ce sunt gata(Se incearca prin intepare cu varful cutitului: sucul ce curge trebuie sa fie limpede, fara urme de sange) ...

6.Se scurge grasimea din tigaie, cat sa ramana doar 1-2 lingurite. Se incinge tigaie si se adauga vinul. Se racaie fundul tigaii, ca sa se adune resturile caramelizate lasate de carne, apoi adaugam marinada , si la final se sareaza si se pipereaza dupa gust ( atentie la sare!!! sosul de soia e deja sarat )

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)-0
Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)-1
Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)-2
Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)-3
Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)-4

COMENTARII (18)

elena1988 1

18.03.2011, 21:31

arata minunat,felicitarile mele

alinutza1983 1

18.03.2011, 22:30

multumesc fetele! si e super buna!!!

LUK 1

19.03.2011, 13:59

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04