Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)

de alinutza1983 in Pui, 17 Mar 2011 | 6752 vizualizari

 

Cand am timp si sunt in pana de idei despre ce as mai putea gati, unul din blogurile ce le rasfoiesc cu placere este cel al d-lui Radu Popovici...De aici am ales sa prepar reteteta de pulpe cu miere si ienibahar ( absolut divina ! )

 

INGREDIENTE

  • 4pulpe superioare de pui
  • 30g miere
  • 1 lamaie, sucul
  • 2 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1 lingura de sos de soia
  • 3 linguri de seminte de susan
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de ienibahar, macinat
  • 1/2 cana cu faina
  • 1-linguri de unt
  • 1-linguri de ulei
  • 2-3 linguri de vin alb
  • 2-3 linguri de fond de pui-(nu am avut )
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat, pentru ornat
  • rosii, taiate rondele, pentru servit
  • OPTIONAL:
  • ceapa verde,
  • morcov taiat rondele ( pentru marinada- nu se precizeaza in reteta de baza, dar am improvizat si eu putin : ) )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici):

1. Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa (taietura trebuie sa ajunga pana la os). Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit.

2. Separat se combina intr-un castron mierea cu sos de soia, suc de lamaie si usturoi, se sareaza si se pipereaza pulpele de pui, apoi se adauga in castron. Se amesteca bine si se lasa la marinat 45-60 de minute, in frigider. In acest timp se amesteca ocazional.

3.Intre timp se amesteca intr-un castron faina cu sare, piper, ienibahar, cimbru si seminte de susan, iar acest amestec va fi folosit pentru a se da prin el pulpele dupa marinare;

4. Dupa cca 50 min se scurg pulpele de pui de marinada si se trec prin mixtura de faina, pana se acopera uniform.Nota : eu am avut ceva treaba si am lasat la marinat ceva mai mult timp -cam 3 ore ( deci cred ca a fost un plus)...

5.Se incinge untul intr-o tigaie mare, iar in momentul in care incepe sa sfaraie, se adauga pulpele de pui. Se rumenesc uniform la foc mediu iute, apoi se micsoreaza flacara si se gatesc circa 10 minute, pana ce sunt gata(Se incearca prin intepare cu varful cutitului: sucul ce curge trebuie sa fie limpede, fara urme de sange) ...

6.Se scurge grasimea din tigaie, cat sa ramana doar 1-2 lingurite. Se incinge tigaie si se adauga vinul. Se racaie fundul tigaii, ca sa se adune resturile caramelizate lasate de carne, apoi adaugam marinada , si la final se sareaza si se pipereaza dupa gust ( atentie la sare!!! sosul de soia e deja sarat )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

elena1988 1

18.03.2011, 21:31

arata minunat,felicitarile mele

alinutza1983 1

18.03.2011, 22:30

multumesc fetele! si e super buna!!!

LUK 1

19.03.2011, 13:59

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui