Pulpe de pui cu legume la tigaie

de Bucataras Medi in Pui, 1 Noi 2011 | 33366 vizualizari

 

Nu asa ca-i simplu?...wow...da sa vedeti si cat de gustos...mmm...!!!! Pofta buna!
Si ca o Doamna ce este .........dau o pulpa (numai una ,sa fiu bine inteleasa........).........hihihi......SPECIAL PENTRU DIA!

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe superioare de pui(bineinteles ca se poate folosi si piept de pui,pulpe inferioare,intregi...cum doriti,cum va place sau ce aveti prin frigider/congelator)
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1-2 linguri ulei
  • unt cat o nuca
  • 1 pahar cu vin alb
  • rozmarin
  • patrunjel verde
  • sare,piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume la tigaie:

Carnea se spala  si se lasa la scurs.Eu am indepartat pielita, voi faceti cum doriti. Condimentam cu sare si piper carnea. Intr-o tigaie punem untul  si uleiul la incins, apoi adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti timp de cateva minute (cate2-3 minute pe fiecare parte).

Intre timp ne ocupam de legume. Le spalam, le curatam si apoi le taiem. Cum le-am taiat eu? Nu este o regula, fiecare le va taia cum doreste, cum pofteste...morcovul fasiute, la fel si ardeiul gras, dovlecelul cubulete.

Se pot folosi orice alte legume,nu este neaparata nevoie sa folositi ce am folosit si eu.

Trecem mai departe deci...adaugam legumele in tigaia in care am rumenit pulpele, condimentam totul cu sare, piper, rozmarin, adaugam vinul si lasam la foc potrivit, sub capac, pana cand pulpele sunt bine facute, la fel si legumele, iar vinul s-a evaporat. Daca  este necesar mai adaugam putina apa in tot acest timp astfel incat ce avem in tigaie sa nu se arda si sa fie bine patrunse si facute.

Tragem tigaia de pe foc, lasam sa se racoreasca un pic, asezonam cu patrunjel verde si...va astept cu drag la o portie!

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui cu legume la tigaie-0
Pulpe de pui cu legume la tigaie-1
Pulpe de pui cu legume la tigaie-2
Pulpe de pui cu legume la tigaie-3
Pulpe de pui cu legume la tigaie-4

COMENTARII (79)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 16:05

grozave pulpele

alex_nimi

alex_nimi 1

21.04.2014, 12:45

In tigaie se poate adauga, pentru o aroma mai interesanta, si un pic de Eros Pista (pasta de ardei iute). Se adauga mai spre final, ca sa isi pastreze si iuteala. Reteta este foarte buna!

babi5

babi5 1

16.12.2014, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!