Pulpe de pui cu portocale

de La Ancuta in Pui, 29 Ian 2012 | 7091 vizualizari

 

Imi place mult combinatia de carne si fructe. De acesta data am combinat carnea de pui cu portocale si unt aromat. Ce-a iesit? ...o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 arfdei iute
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita chimen
  • 60 g unt
  • 4 pulpe de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 cartof
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 ml miere
  • 150-200 g supa de pui
  • 4 linguri mustar
  • sare, piper
  • rozmarin
  • 15-20 masline
  • patrunjel

Pentru garnitura:

  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 lingurita curry
  • 1 conserva mica de porumb
  • 1 ceapa
  • untsare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu portocale:

Coacem ardeii pe plita iar apoi ii curatam de coaja si seminte si ii taiem marunt. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem felii.
Asezam ardeiul, ceapa si usturoiul intr-o tava.

Spalam bine portocalele si lamaie. Radem coaja de la o portocala si o amestecam cun untul moale, chimenul, ardei iute, sare si piper. Amestecam pana obtinem o pasta.

Pulpele le taiem pe jumatate si le spalam iar apoi le stergem cu un servet de bucatarie. Condimentam carnea cu sare si piper. Desprindem pielea de pe pulpe si bagam untul aromat in aceste "buzunare".
Asezam pulpele in tava peste ceapa si ardei si presaram rozmarin.

Taiem felii o portocala si jumatatea de lamaie. Asezam feliile in tava printre bucatile de carne.

Stoarcem portocala la care i-am ras coaja. Cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi il amestecam cu sucul de portocala. Adaugam mierea, mustarul ,ardei iute si pasta de tomate. La final adaugam supa de pui si potrivim de sare si piper. Turnam acest amestec in tava peste pulpe.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 25 de minute.

Scoatem tava si adaugam maslinele. Acoperim cu folie, sau cu capac si mai lasam la cuptor 15 minute.

Pentru garnitura:

Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam la racit. E de preferat sa il fierbeti cu o zi inainte.

Intr-o cratita incapatoare calim ceapa in unt iar apoi adaugam orezul si amestecam sa nu se arda.
Adaugama apoi praful de curry si porumbul scurs. Amestecam bine, potrivim de sare si stingem focul.

Sevim puiul cald, alaturi de garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:46

pulpeeee bune bune

mena29 1

31.01.2012, 13:26

Delicioase!!!

La Ancuta 1

31.01.2012, 13:43

multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui