Pulpe de pui cu sos de merisoare

de kamy in Pui, 12 Feb 2011 | 3434 vizualizari

 

Am o matusa in America si imi spunea ca ei de Ziua Recunostintei,pe langa multe altele,la curcan servesc si sos de merisoare.Am vazut la Plus merisoare conservate si am zis sa incerc cu pui.Mie mi-a placut ,chit ca nu am mancat niciodata asa o combinatie de gusturi.Cred ca merge bine si cu o carne mai grasa de porc.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe pui
  • 3 linguri merisoare conservate
  • 1 portocala
  • 1/2 lingurita amidon alimentar
  • cimbru
  • boia dulce
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos de merisoare:

Pulpele le-am spalat,le-am sarat,piperat,le-am frecat bine cu boia,le-am pus intr-o tava,am presarat cimbru,am pus o canita de apa peste,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor.30 min.(eu am avut si jumate de conserva de ciuperci pe care le-am pus peste pulpe)

sos merisoare

Intr-o craticioara ,pe foc,am pus merisoarele,am ras peste coaja de la jumatate de portolala si sucul.Am lasat sa dea in clocot dupa care am pus jumate de lingurita de amidon amestecat cu sucul de la cealalta jumatate de portocala,am lasat sa dea in cateva clocote ca sa se lege si gata sosul.

Am servit pulpele cu piure de cartofi si sosul de merisoare peste carne.

pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe de pui cu sos de merisoare 84408
retete culinare - Pulpe de pui cu sos de merisoare 84409
retete culinare - Pulpe de pui cu sos de merisoare 84410
retete culinare - Pulpe de pui cu sos de merisoare 84411

COMENTARII (45)

kamy 1

13.02.2011, 19:38

gabi...ms aparatul face poze bune

mirela0911 1

13.02.2011, 21:57

Kamy, pulpe am, sa-mi dai sa incerc sosul

kamy 1

13.02.2011, 23:24

mirela....se rezolva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55