Pulpe de pui in sos la cuptor

de Rocsi in Pui, 29 Oct 2011 | 21648 vizualizari

 

Delicioase ,delicioase cam asta a fost verdictul.Am zis ca pap si apoi asez pe farfurie sa fac o poza,dar nu am mai apucat ca s-a papat tot.Asa ca am ramas doar cu poza la preparat ,cand era in tava.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • jumatate de gogosar
  • jumatate ardei galben
  • 1 ceapa micuta
  • 1 rosie mare
  • cateva bucatele de conopida
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 cana pasta de rosii de casa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos la cuptor:

Ne pregatim toate legumele mai intai:

-curatam ceapa,o spalam si o tocam cat mai marunt.

-ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele mici.

-rosia o curatam de coaja si o taiem feliute mititele.

-usturoiul il curatam si il pisam.

-bucatelele de conopida le spalam si le scurgem bine de apa.

Luam pulpele si le parlim putin pe flacara de tot puful.

Le spalam bine si le taiem in doua.

Luam o tava si o ungem cu unt.

Asezam pulpele ,dar le tamponam cu un servet sa absoarbem stropii de apa.

Deasupra presaram toate legumele.

Condimentam cu sare si piper ,dupa gust.

Pasta de rosii o amestecam cu pasta de gogosari si vinul.

Invartim bine si ii dam drumul in tava.

Deasupra presaram putin busuioc.

Acoperim tava cu putin staniol si il gaurim din loc in loc.

O dam in cuptorul incins si lasam pulpele acolo pana sunt bine patrunse.

La urma descoperim tava ,dam foarte putin temperatura cuptorului mai mare si lasam 10 minute asa pentru a prinde o crusta placuta.

Sa aveti pofta!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui in sos la cuptor-0
Pulpe de pui in sos la cuptor-1

COMENTARII (24)

Rocsi 1

01.11.2011, 20:26

-cris dar nu e nici o problema
-medi stai sa fac ceva cu pulpe ca sa facem schimb...sau las ca gasesc eu in frigider ceva papica si te servesc

kamy 1

02.11.2011, 20:02

pulpe...sos...papa bun

Rocsi 1

03.11.2011, 14:29

multumesc kamy!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04