Pulpe de pui inabusite cu ciuperci

de Sylvia in Pui, 28 Ian 2010 | 6400 vizualizari

 

Am facut asa ceva improvizat si la repezeala fara o tinta anume dar a iesit ceva bun asa ca va impartasesc retata .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 2 pulpe de pui intregi,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 pulpe de pui intregi,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita boia,
  • o lingura de pasta de rosii,
  • o ceapa tocata fin,
  • un catel de usturoi zdrobit, 
  • o lingurita amestec de legume( pastranac, telina radacina, patrunjel …eu am facut la borcan , puteti sa inlocuiti cu delikat de legume) ,
  • 300 grame de ciuperci champinion din conserva.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui inabusite cu ciuperci:

 Preparare: punem pulpele de pui la inabusit intr-o tigaie cu uleiul, condimentele enumerate mai sus si 200 ml de apa si le lasam la foc mic acoperite timp de 10-15 minute intoarcandu-le din cand in cand.  Adaugam apoi peste ele ceapa si usturoiul  tocate ( eu le-am facut cu minirobotul meu pentru tocat ca le marunteste fin de tot) , lingura de pasta de rosii si le mai lasam putin sa se patrunda.

  Dupa cateva minute adaugam si ciupercile si mai completam cu putina apa daca trebuie. Le lasam cateva minute tot asa inabusite cu capac si apoi inchidem focul si presaram patrunjel sau coriandru maruntit peste. Se servesc fierbinti cu orez fiert  sau simple cu o salala asortata, au fost delicioase imi parea rau ca nu am facut mai multe :)

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui inabusite cu ciuperci-0
Pulpe de pui inabusite cu ciuperci-1
Pulpe de pui inabusite cu ciuperci-2

COMENTARII (3)

madi_marin 1

28.01.2010, 21:27

pui si ciuperci.....o combinatie de-li-cioa-sa....

Sylvia 1

28.01.2010, 22:24

Exact si mie imi place tare, in toate variantele. Merci

Bya Ralu 1

29.07.2012, 16:58

super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04