Pulpe de pui Jakob

de Sidy in Pui, 13 Mar 2012 | 3513 vizualizari

 

Bucataria traditionala suedeza nu poate fi comparata cu sofisticatele bucatarii frantuzesti sau italienesti.
Alimentele suedeze sunt de obicei simple si satisfacatoare si totodata sanatoase.
O minunata reteta suedeza , care a fost pe gustul familiei mele:

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 150 g kaizer
  • 100 g carnat afumat picant
  • 100 g unt
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml smantana
  • 50 g sos chilli
  • 2o g faina
  • patrunjel verde
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui Jakob:

Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant.

Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt.

Prajim pulpele pe ambele parti iar cand sunt gata le asezam in vasul roman( sau alta tava) uns cu putin unt.

Kaizerul il taiem felii si il prajim impreuna cu carnatul feliat in untul ramas de la prajitul pulpelor.

Punem deoparte kaizerul si spalam bine tigaia, apoi o stergem bine si topim in ea untul ramas in care vom sota ciupercile taiate, usturoiul taiat felii si putin patrunjel verde.Asezonam si lasam sa dea cateva clocote.

Peste pulpele din vas punem ciupercile sotate , kaizerul si carnatul prajit , vinul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sa se patrunda bine pulpele.

Intre timp amestecam intr-un bol mai mare smantana , sosul chilli si faina, astfel incat sa nu se faca cocoloase.

Raspurnam compozitia peste puiul din cuptor si mai lasam vasul la cuptor 15-20 de minute.

Servim pulpele cu cartofi natur sau orez si salata.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui Jakob-0
Pulpe de pui Jakob-1
Pulpe de pui Jakob-2
Pulpe de pui Jakob-3
Pulpe de pui Jakob-4
Pulpe de pui Jakob-5
Pulpe de pui Jakob-6
Pulpe de pui Jakob-7
Pulpe de pui Jakob-8

COMENTARII (24)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.03.2012, 19:19

arata delicios sidy

ianculubita

ianculubita 1

16.03.2012, 19:39

ce frumusete ai tu in farfurie!!!de bunatate nu mai vorbesc

stoi_mimi

stoi_mimi 1

16.03.2012, 23:49

Super Sidy, un deliciu de preparat , mi-a placut ff mult , asa ca am dat "copy "si apoi o sa dau "paste " si duminica voi avea si eu la masa ptr familia mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!