Pulpe de pui la cuptor

de simona72 in Pui, 4 Noi 2013 | 2667 vizualizari

 

Fragede, suculente, aromate...delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg copanele
  • 2 lingurite pline de mustar cu boabe intregi
  • 1 ceasca de bere
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 mana de frunze de menta proaspete
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Copanele se spala si se curata de eventualele pene ramase. Se face o marinata din bere, mustar, ulei de masline, sare si piper, usturoiul tocat marunt, ghimbirul macinat, zeama de lamaie, menta taiata marunt. Se amesteca toate ingredientele. Copanelele se pun intr-o punga speciala pt marinare(cea din care se inchide ermetic), se adauga marinata, se inchide punga si se amesteca bine carnea cu marinata.

Se da la frigider pt cateva ore(eu am pregatit-o de seara pt a doua zi), se pune intr-un vas termorezistent carnea cu tot cu marinata, se acopera vasul cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora. In tot acest timp se mai intorc copanele odata, iar in ultimele 10 minute se lasa fara folie pt a se rumenii usor.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

daca nu folosim pungile speciale pt marinare, e important ca vasul cu marinata sa fie acoperit, iar carnurile sa fie acoperite in totalitate de marinata(daca nu, sa fie amestecate la fiecare 20-30 minute)

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui la cuptor-0
Pulpe de pui la cuptor-1
Pulpe de pui la cuptor-2
Pulpe de pui la cuptor-3
Pulpe de pui la cuptor-4
Pulpe de pui la cuptor-5
Pulpe de pui la cuptor-6

COMENTARII (26)

tanyapatap 1

04.11.2013, 21:24

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:21

Arata delicios.

Andreea Caroline 1

05.11.2013, 11:35

Gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04